(P) Cum se fabrică ceasurile – 3 lucruri pe care nu le știai

Unul dintre accesoriile care nu se demodează niciodată este ceasul. Indiferent de ocazie cu care îl purtăm, acesta reușește să înfrumusețeze și să completeze orice ținută, atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților.

(P) Cum se fabrică ceasurile – 3 lucruri pe care nu le știai

Cu toate acestea, fiecare ceas are o istorie îndelungată, care pleacă de la gândirea acestuia și se finalizează cu decizia de a-l pune pe piață. Întrucât este o piesă capabilă să își crească prețul pe parcursul timpului, acesta poate fi atât o achiziție personală, cât și utilizat pe post de dar pentru o persoană dragă. Dacă te-ai întrebat deja cum se fabrică ceasurile și vrei să cunoști mai multe informații despre acest proces, rămâi alături de noi și descoperă toate informațiile pe care le cauți!

 

  • Ceasurile sunt confecționate de ceasornicari

 

În timp ce piesele care alcătuiesc un ceas sunt realizate fie cu ajutorul imprimantelor 3D, fie optând pentru o linie de producție detaliată, cei care le asamblează sunt întocmai ceasornicarii. Aceștia au birouri proprii de lucru, cu ajutorul cărora reușesc să construiască ceasurile cu foarte mare atenție la detalii. Pe parcursul acestui proces utilizează ustensile și materiale de calitate, respectând următoarea delimitare – ceasornicarii cu experiență îndelungată lucrează la ceasuri complexe, în timp ce juniorii se ocupă de sisteme mai facile. În plus, este important de precizat faptul că fiecare ceasornicar construiește fiecare ceas de la A la Z, astfel încât să identifice (și să soluționeze) orice problemă apărută pe parcursul procesului de producție.

 

  • Carcasa este cea care face diferența

 

Pasionații de ceasuri cunosc diferențele existente între diferitele tipuri de carcase pe care ceasurile le au. Vorbim aici despre material, care poate îmbunătăți durata de viață a modelului pe care l-ai ales. Spre exemplu, carcasele de oțel sunt mult mai rezistente, întrucât acest material este utilizat la construcția submarinelor. Din punct de vedere tehnic, beneficiază de o rezistență crescută la presiunile mari și nu se oxidează la fel de repede. De asemenea, calitatea metalului conferă o rezistență crescută la zgârieturi și lovituri, motiv pentru care te vei putea bucura de ceasul dorit mult mai mult timp.

 

  • Fiecare ceas trece prin controlul calității

 

La fel ca în cazul oricărui alt element care merită investiția, inclusiv ceasul trece printr-un control al calității. Pe parcursul acestui proces, poate fi evaluată acuratețea mecanismului, alinierea cadranului și, inclusiv, poate fi testată rezistența la temperaturi extreme. Unele dintre cele mai bune modele de ceasuri OOZOO sunt puse la dispoziție pe magazinul online de bijuterii Saratremo. Pe lângă faptul că ai parte de livrare ultrarapidă (în maxim 24 de ore), poți opta pentru personalizarea cadoului și pentru împachetare premium. Mulțumită posibilității rapide de transport, livrările în Europa sunt soluționate în 2 zile prin intermediul DHL EXPRESS. În plus, poți descoperi mai multe pareri saratremo cu ajutorul cărora să faci cea mai bună alegere.

Fiecare ceas în parte are o poveste, pe care o scrie cel care îl poartă. De acum, te bucuri inclusiv de cunoașterea procesului de fabricație a acestuia, astfel încât să ai parte de experiența completă!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle