(P) Cum să fii zen și să ai o atitudine pozitivă, în haosul cotidian pe care-l resimțim toți

Traficul și aglomerația, volumul semnificativ de muncă, apelurile video care înlocuiesc ședințele, întreruperea fluxului de lucru odată cu apariția unor ”urgențe” sau a unor nevoi neprevăzute, viața socială limitată sunt doar câteva dintre neajunsurile vremurilor pe care le trăim.

(P) Cum să fii zen și să ai o atitudine pozitivă, în haosul cotidian pe care-l resimțim toți

Devine tot mai dificil să îți păstrezi calmul și atitudinea optimistă, în astfel de condiții. Dar, nu imposibil. Pentru că știm cu exactitate prin ce treci, îți venim în întâmpinare cu o serie de soluții, mantre și obiceiuri care te vor ajuta să-ți recapeți pozitivitatea și să faci față tuturor provocărilor cotidiene:

Ai grijă de starea ta de sănătate


Chiar dacă ultimul lucru recomandat și dorit în această perioadă este să vizitezi cabinetul medical, e important să nu îți lași sănătatea pe ultimul plan. Programează-te din timp pentru analizele de rutină și pentru controlul regulat la ginecolog si acordă prioritate stării tale de sănătate. Pentru că regimul alimentar din timpul iernii nu este neapărat unul bogat în vitamine, ia acest lucru în calcul și suplimentează aportul zilnic cu fructe și legume proaspete de sezon. Nu ignora nici nici sănătatea emoțională și, dacă te simți obosită sau treci printr-o perioadă stresantă, suplimentează-ți dieta cu magneziu.

Fă mișcare

Sedentarismul poate fi un factor de influență asupra stării tale de bine. Atunci când faci sport, corpul tău eliberează dopamină, serotonină, endorfine în creier și îți stimulează energia și buna dispoziție. Profită de timpul liber pe care îl ai și ieși la o plimbare în aer liber sau fă-ți un obicei din a-ți începe ziua cu o sesiune de yoga sau cu una de alergare, acest lucru se va reflecta din plin asupra emoțiilor tale. În plus, te va ajuta să te concentrezi mai bine și să fii mai productivă, pe termen lung, dar și să ai parte de un somn odihnitor.

Redefinește socializarea, dar nu renunța la ea

Relațiile cu oamenii ne ajută să ne dezvoltăm în nenumărate feluri. De la plăcerea de a bea o cafea cu cea mai bună prietenă, la schimbul de experiență cu colegii de muncă, socializarea îți poate aduce o serie de beneficii pe care, poate, la nivel conștient, nu le realizezi. Având în vedere contextul pandemiei și nevoia de a te menține în siguranță și de a-i menaja pe cei din jur, totodată, reevaluarea socializării te poate ajuta să îi păstrezi pe cei apropiați în viața ta. De altfel, dezvoltându-ți inteligența emoțională, vei avea beneficii în mai multe planuri, de la relațiile de prietenie sau de dragoste, la cele profesionale.

Investește timp în hobby-urile tale

Îți place să citești? Propune-ți să ai câteva ore de lectură în fiecare săptămână. Dacă preferi activitățile dinamice, sunt o mulțime de variante pe care le poți desfășura în aer liber, de la yoga și tenis, la drumeții și escaladă. Dacă îți plac ocupațiile diy sau pictura, asigură-te că nu trece nici măcar o săptămână fără să demarezi un nou proiect sau să îți continui munca la unul aflat în lucru. Timpul pe care îl petreci astfel va deveni momentul tău de respiro, îți va permite să faci introspecție și să te gândești la lucrurile cu adevărat importante pentru tine și îți va crește nivelul de endorfine, asigurându-ți o stare de bine. Nu căuta scuze pentru a-ți refuza un astfel de răsfăț, beneficiile se vor face simțite instantaneu.

Învață ceva nou sau perfecționează-te 

Setarea unor obiective personale sau profesionale te poate motiva, te poate ajuta să ieși din rutină, să îți construiești obiceiuri bune. Indiferent dacă planul tău este să înveți ceva nou sau să te perfecționezi într-un domeniu pe care îl stăpânești deja, acesta este un moment bun să investești astfel de resurse în tine. Verifică variantele de cursuri și traininguri online, înscrie-te la webinarii gratuite organizate de specialiști, caută-ți sursele de informare și în online și, nu în ultimul rând, completează-ți biblioteca cu cele mai noi titluri. Învățarea îți va ridica moralul, dar, poți beneficia și de alte plusuri de pe urma acestui demers, cum ar fi o creștere salarială sau reconversia profesională.

Oricât de incerte, ciudate și, poate, singuratice ar fi vremurile actuale, e important să faci tot posibilul pentru a obține ce este mai bun din acest context. Pe termen lung, toate aceste lucruri îți vor prinde bine, îți vor ridica moralul și te vor ajuta să îți găsești echilibrul, chiar și în haosul actual.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle