(P) Cum alegi produse de igienă de calitate

Pandemia ne-a determinat pe toți să acordăm o mai mare atenție respectării regulilor de igienă, ceea ce, la urma urmei, poate fi considerat un aspect pozitiv.

(P) Cum alegi produse de igienă de calitate

Din păcate, există și reversul medaliei: pe fondul creșterii cererii pentru produse de igienă, pe piață au apărut și produse contrafăcute sau care nu respectă standardele de calitate. Cei care le pun în vânzare urmăresc doar să scoată profit cât mai mare cu o investiție minimă, fără să ia în considerare că, în acest mod, pun în pericol sănătatea multor oameni. Pentru a evita riscurile pe care le presupune folosirea unor produse de igienă de slabă calitate, iată cum ar trebui să procedezi:

Citește specificațiile de pe etichetă

De fiecare dată când alegi un produs de igienă, trebui să te uiți mai întâi pe eticheta acestuia, pentru a vede ce ingrediente conține. Mulți producători scot în evidență faptul că produsele lor conțin ingrediente naturale și fără alte substanțe chimice, după care urmează o înșiruire de ingrediente care nu spun mare lucru publicului larg. De aceea, este bine să faci o scurtă documentare în privința acestor ingrediente, pentru a vedea exact despre ce este vorba și ce efecte pot avea.

Evită produsele cu aromatizanți sintetici

O calitate de apreciat la produsele de igienă este mirosul, care trebuie să fie cât mai plăcut. Mulți chiar aleg produsele doar pe baza acestui criteriu, considerând că, din moment ce parfumul și aroma sunt puternice, e vorba despre un lucru de calitate. În realitate, însă, produsele cu arome prea puternice sunt de evitat pentru că acestea sunt date de chimicale care pot avea efecte nocive, pe termen lung.

Nu te baza doar pe renumele brandului

În general, este recomandat să cumperi și să folosești produse care aparțin unui brand cunoscut sau despre care ai mai auzit până la momentul respectiv. Totuși, atunci când încerci un produs nou, fie că este vorba despre cosmetice, dezinfectant sau produse de igienă din hârtie, nu te gândi că brandul renumit este și o garanție a calității. Înainte de a comanda, documentează-te despre acel produs, caută review-uri sau întreabă prietene care l-au mai folosit.

Alege produse adaptate nevoilor tale

Chiar dacă produsul pe care l-ai cumpărat este unul de calitate, este posibil ca utilizarea lui să îți creeze anumite probleme. Se poate întâmpla, atunci când ești alergică la anumite substanțe sau când folosești produsul în mod necorespunzător. Astfel, dacă știi că ai anumite alergii, asigură-te că produsele pe care le folosești sunt hipoalergenice sau că nu conțin acele substanțe care îți provoacă reacții alergice.

Verifică termenul de valabilitate

Anumite produse de igienă au un termen de valabilitate, iar, în cazul lor, trebuie să găsești înscrisă pe ambalaj data la care urmează să expire. De fiecare dată când alegi un produs, trebuie să acorzi atenție și acestor detalii, și, în situația în care termenul de valabilitate este depășit, să te orientezi către altceva. Nu este recomandat nici să cumperi produse de folosință îndelungată care sunt încă în termenul de valabilitate dar se apropie de data expirării.

Cumpără doar produsele sigilate

Înainte de a merge la casa de marcat, examinează ambalajul produsului pentru a te asigura că acesta este perfect sigilat. Totodată, evită produsele cu ambalaje deteriorate, flacoanele cu urme de scurgere la dop sau care conțin mai puțină soluție decât ar trebui.

 În cazul în care constați că un produs pe care tocmai l-ai cumpărat nu îndeplinește standardele de calitate garantate de producător sau are un defect pe care nu l-ai observat, ia legătura cu vânzătorul pentru a-l schimba sau pentru a rezolva în alt mod această problemă.  

Sursa foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle