(P) Copiii și educația financiară

Poate cele mai importante informații pe care părinții trebuie să le insufle copiilor încă de la cele mai mici vârste pentru a le asigura un viitor de succes sunt cele despre budgeting și gestionarea finanțelor personale

(P) Copiii și educația financiară

Având în vedere importanța deosebită pe care acest subiect o are în viața de zi cu zi, este surprinzător că încă nu există cursuri speciale predate copiilor încă din școala primară. Acest lucru face ca rolul părinților în educația financiară a copiilor lor să devină din ce în ce mai serios.

Nu există o vârstă pe care să o considerăm ideală începerii procesului educativ în domeniul economic, regula generală fiind „cu cât mai devreme, cu atât mai bine'. Încă de la vârsta de 4 ani copiii pot înțelege concepte financiare. Secretul unei comunicări de succes este modul în care este prezentată informația prin utilizarea jocurilor și a noțiunilor potrivite vârstei copilului căruia ne adresăm. Chiar dacă un concept economic precum budgeting-ul poate fi greu de înțeles pentru un copil mic, acesta poate fi încurajat să își seteze o țintă financiară -cum ar fi o jucărie scumpă, să strângă bani și să cumpere jucăria respectivă atunci când și-o permit în loc să cheltuiască banii pe măsură ce îi primesc pe lucruri de calitate slabă. Acest lucru, repetat pe toată perioada copilăriei, îl va învăța pe cel mic cum să își seteze ținte financiare în viitor și cum să le atingă cu ușurință.

Principiul de bază pe care trebuie să îl urmați atunci când încercați să vă învățați copiii despre finanțe personale este răbdarea. De asemenea, va trebui să structurăm fiecare idee într-un mod ușor de înțeles și, mai ales, distractiv pentru cei mici. Din fericire, puteți găsi o mulțime de informații și lecții deja structurate de experți în psihologie în mediul online. 

Pe de altă parte, poate vă aflați într-un moment în viața dumneavoastră în care nu vă descurcați atât de bine la capitolul finanțe personale încât să predați aceste concepte copiilor. Dacă aveți o problemă urgentă care are nevoie de finanțare imediată puteți apela la un credit rapid cum sunt cele de pe site-ul imprumuturi rapide. În acest fel vă veți asigura liniștea de care aveți nevoie pentru a petrece mai mult timp cu cei mici, fără stresul care vine la pachet cu creditele luate de la băncile tradiționale. În plus, împrumuturile rapide de la instituții financiare nebancare sunt mai ușor de accesat (cu posibilitatea de a aplica online) și mai ușor de returnat. 

Nu este niciodată prea târziu să începeți să insuflați copiilor dumneavoastră principii sănătoase în domenii precum finanțele personale și budgeting. Mediul familial este ideal pentru implementarea ideilor și experimentarea acestora fără risc de eșec. Orice lecție învățată este cu atât mai prețioasă pentru cei mici cu cât simt susținerea celor dragi în procesul educativ. De asemenea, discuțiile despre bani și gestionarea acestora vor oferi copiilor dumneavoastră un avantaj în toate aspectele vieții pe care tocmai o încep. În plus, prin sădirea unor obiceiuri financiare sănătoase în mentalul copiilor noștri vom cultiva un adult cu mai puține șanse de a avea conflicte familiale și tensiune din cauza situației financiare. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle