(P) Casa de de blanuri MG, certificata acum Furmark

Sustenabilitatea este un cuvânt cu o încărcătură puternică în lumea modei. Pentru unii reprezintă un slogan ce facilitează vânzările, pentru alții un obiectiv de urmărit, și un plus pentru brandurile ce au reușit să atingă acest ideal.

(P)  Casa de de blanuri MG, certificata acum Furmark

În timp ce fenomenul de fast fashion a luat o amploare din ce în ce mai mare, iar industria vestimentară a devenit un factor poluant sever, blănurile naturale au rămas un produs durabil și sustenabil. O haină de blană poate fi restilizată, remodelată și purtată de-a lungul unei perioade ce depășește 15 ani, iar atunci când durata sa de viață a ajuns la final și este aruncată, procesul său de descompunere este unul rapid, spre deosebire de alte materiale vestimentare plastice, a căror biodegradare durează în jur de 600 de ani. Este un produs organic, ale cărei deșeuri nu ajung în oceane. 

Din acest motiv, sectorul blănurilor naturale a dorit să facă un pas înainte în vederea atingerii unei transparențe totale în aceasta ramura de activitate, prin intermediul certificării internaționale FURMARK, ce impune reguli stricte pentru toate entitățile din lanțul valoric. 

Ce este FURMARK? O certificare bazată pe standarde bine definite, construită de către experți independenți. Cumpărarea unui articol vestimentar cu sigla FURMARK va oferi certitudinea că fiecare etapă din lanțul de aprovizionare a fost atent verificată, începând de la ferme, ce trebuie să respecte bunăstarea animalelor, conform standardelor impuse ce vizează acomodarea, nutriția, sănătatea și grija crescătorilor față de acestea. În cazul blănurilor sălbatice, acestea trebuie să provină din populații mari, întotdeauna din țări care au sisteme sigure de control al ecosistemului. 

Ce poți știi despre blana ta? Este asigurată provenineța si calitatea blănurilor, locul în care s-a realizat procesul de tăbăcire, locul în care au fost manufacturate si vândute. Toate firmele ce participa la acest lanț trebuie sa fie certificate FURMARK. Această certificare asigură consumatorul că procesele de producție nu sunt dăunătoare mediului și sănătății oamenilor. 

Cum se face monitorizarea? Un software conectat la sistemul de etichetare înregistrează mișcările blanurilor în fiecare etapă a lanțului de aprovizionare: prin scanarea codului QR și introducerea codului unic pe care îl are fiecare haină, consumatorii accesează platforma FURMARK unde pot descoperi povestea și întreg parcursul respectivei haine.

Casa de blănuri MG a fost selectată în programul pilot FURMARK, făcând parte dintre primii 20 de manufacturieri certificați international, recunoscută la nivel mondial ca unul dintre cele mai serioase branduri din sectorul blănurilor naturale. Începând cu 2021, clienții care vor achiziționa o haină de blană certificată FURMARK, vor putea regăsi tot traseul parcurs de aceasta, avand astfel garanția calitații. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion