(P) Alegerea cadoului potrivit pentru partenerul tău – Cele mai căutate parfumuri damă și parfumuri de bărbați

Alegerea parfumului poate fi o adevărată provocare. Dintre toate accesoriile unei doamne sau ale unui domn, parfumul este extrem de personal și trebuie să reflecte atât stilul, cât și personalitatea celui care îl poartă.

(P) Alegerea cadoului potrivit pentru partenerul tău - Cele mai căutate parfumuri damă și parfumuri de bărbați

Nu există doar diferite categorii de arome din care să alegi, dar sunt și diferite momente în care un parfum poate fi purtat – dimineața, pe timpul zilei ori seara. De asemenea, contează și personalitatea celui care poartă acel parfum, dar și valoarea pH-ului său. Cu cât pH-ul este mai puțin acid, cu atât parfumul trebuie să fie mai intens.

Cum alegerea parfumului potrivit pentru partenerul tău, indiferent că ești în căutare de parfumuri de bărbați ori parfumuri damă poate părea o misiune grea, ne-am gândit să simplificăm procesul pentru tine cu un scurt ghid prin care să fii mai aproape de cadoul potrivit pentru acel cineva special din viața ta.

Fii atent la parfumurile pe care partenerul tău le poartă deja

Primul pas în achiziționarea parfumului potrivit pentru partenerul tău, constă în mod evident în a afla ce îi place să poarte. Dacă ești în căutare de parfumuri damă, află că femeile sunt deosebit de deschise și se bucură să vorbească despre ce le place și printre multele subiecte pe care le împărtășesc, poți afla cu ușurință ce arome preferă în materie de parfumuri damă. 

Pe de altă parte, în alegerea unor parfumuri pentru bărbați, situația poate fi puțin mai dificilă. Chiar dacă iubitul tău s-ar putea să nu-și fi dezvăluit niciodată alegerile în materie de îngrijire, alege un moment potrivit pentru a-l întreba despre notele preferate în materie de parfumuri pentru bărbați.

Indiferent că alegi parfumuri damă sau parfumuri pentru bărbați, ia în considerare personalitatea partenerului tău

Un parfum este compus din uleiuri esențiale care îi conferă un miros distinctiv. Potrivit parfumierilor, anumite note se pretează mai bine pentru unele tipuri de persoane și personalitatea lor, decât altele. 

De exemplu, unele parfumuri pentru bărbați pot fi gregare și pot fuziona perfect cu o persoană extrovertită, în timp ce există parfumuri damă cu note mai potolite, care se potrivesc pentru naturile reflexive și sensibile. 

Deci, atunci când alegi un parfum, asigură-te că acesta exprimă atitudinea purtătorului, precum și comportamentul. Parfumurile sunt, în general, clasificate în funcție de câteva categorii majore care reflectă stări de spirit diferite și, prin urmare, funcționează cu diferite tipuri de personalitate.

Notele florale 

În rândul femeilor și, în special, în cazul multor parfumuri damă, notele florale se potrivesc aproape oricărui tip de personalitate. Mutiplele amestecuri de trandafir, iasomie, floare de portocal, gardenie, tuberoză ori lavandă sunt combinate în diferite proporții care scot la iveală arome ușoare, dulci sau chiar intense. 

Iubita ta este o persoană grațioasă, feminină și sensibilă? Iată o scurtă selecție de parfumuri damă cu note florale din gama Oriflame de unde să alegi cadoul potrivit pentru ea:

 • Apă de parfum Volare
 • Apă de toaletă Womens Collection Sensual Jasmine
 • Apă de parfum Miss Giordani

Nu doar doamnele se bucură de notele florale, dar există o mulțime de parfumuri pentru bărbați care combină inedit arome de trandafir cu alte note lemnoase ce se traduc în forță și dominanță. Este adevărat faptul că în cazul selecției de parfumuri pentru bărbați, notele florale sunt prezente într-o măsură mai mică decât în cazul unor parfumuri damă. 

Notele fructate sau pe bază de citrice

Parfumurile din acest grup sunt, în general, compuse din esențe din citrice, cum ar fi tei, lămâie, mandarină și portocală. Aceste note dau o aură ascuțită, răcoritoare și revigorantă multor parfumuri damă și parfumuri pentru bărbați.

Notele fructate au fost inițial predominante ca îngrediente în cadrul unor parfumuri pentru bărbați, dar în ultima vreme au devenit favoritele femeilor care doresc să se simtă energice toată ziua. Notele citrice în multe parfumuri damă și parfumuri pentru bărbați pot fi amestecate cu esențe de alte fructe, cum ar fi piersica, pruna sau mărul verde, pentru a veni cu alte amestecuri delicioase de parfumuri. 

Parfumuri pentru bărbați cu note fructate

 • Apă de toaletă Glacier Fire
 • Apă de toaletă Mens Collection Citrus Tonic
 • Apă de toaletă Men´s Collection Dark Wood

Parfumuri damă cu note fructate

 • Apă de toaletă Feel Good Be Happy
 • Apă de parfum Amber Elixir Mystery
 • Apă de parfum Possess The Secret

Notele orientale

Purtate adesea de femeile îndrăznețe, notele orientale se remarcă în multe parfumuri damă prin amestecul de ingrediente precum vanilia, florile exotice ori condimentele precum cuișoarele și scorțișoara. Chiar și în cadrul unor parfumuri pentru bărbați se preferă notele orientale, întrucât denotă intensitatea unei personalități impulsive, flexibile și pregătite pentru orice situație.

Tipologia celui care preferă parfumuri damă sau parfumuri pentru bărbați cu note orientale este aceea de persoană caldă, tonică, senzuală și misterioasă. Parfumurile cu note orientale sunt perfecte pentru personalitățile exotice și atractive care sunt încrezătoare în magnetismul lor sexual. 

Apa de parfum pentru ea Lost in You și Apa de parfum pentru ea So Fever, sunt exemple populare de parfumuri damă cu note orientale din gama Oriflame. Printre cele mai căutate parfumuri pentru bărbați cu note orientale, alegerile populare sunt Apa de toaletă Glacier Rock și Apă de parfum pentru el Lost in You.

Notele lemnoase 

Deopotrivă folosite într-o mulțime de parfumuri damă, cât și în combinații inedite ale multor parfumuri pentru bărbați, notele lemnoase sunt potrivite pentru iubitorii de natură, întrucât dau o notă de putere, dar și de prospețime, fiind naturale și simple în același timp.

O combinație de lemn și mușchi, parfumurile lemnoase sunt îmbogățite cu ingrediente precum paciuli, mușchi de stejar, bergamotă și arome dulci de pământ, care contribuie la crearea unui miros îmbietor și ademenitor. 

Parfumuri pentru bărbați cu note lemnoase

 • Apă de toaletă Mister Giordani

Parfumuri damă cu note lemnoase

 • Apă de toaletă On The Edge

Cumpărarea parfumului potrivit pentru partenerul tău este, într-adevăr, o misiune dificilă atunci când nu știi care sunt preferințele sale. Însă, dacă te-ai decis să îți surprinzi partenerul și ți-ai făcut temele din timp, atunci ai șansa să obții exact reacția pe care o aștepți – un val de încântare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty