(P) 5 activități pe care să le faci în vacanță împreună cu micuțul tău

Vacanțele reprezintă cele mai așteptate momente de către cei mici, fiind cel mai bun prilej de distracție și de relaxare.

(P) 5 activități pe care să le faci în vacanță împreună cu micuțul tău

Pentru părinți, apropierea vacanței poate fi o adevărată provocare, deoarece aceștia trebuie să găsească cele mai potrivite activități pentru copii. 

Acestea nu au doar rolul de a-i ține ocupați, ci pot fi și un prilej de a învăța lucruri noi, de a spori creativitatea sau de a-i obișnui pe cei mici cu un program. Dacă nu știi care este cea mai bună metodă de a petrece timp cu copilul tău, vezi sugestiile noastre și alege-le pe cele mai potrivite pentru voi.

1.Desenatul și pictatul

Chiar dacă micuțul tău nu a manifestat vreo înclinație specială pentru artă, aceste activități sunt grozave pentru a-i stimula creativitatea și sunt și foarte distractive. Cumpără câteva seturi de acuarele și creioane colorate și organizați împreună sesiuni de desenat și pictură. Încurajează-l pe cel mic să se exprime și să pună pe hârtie ceea ce vede.

Dacă nu este foarte atras de această zonă, puteți să vă distrați cu alte activități de lucru manual. Ajută-l să creeze figurine din plastilină, învățați împreună despre origami sau creați colaje din hârtii și decupaje colorate. După ce ați terminat, așază undeva la vedere lucrările celui mic, pentru a-l încuraja să continue să creeze.

2.Practicarea un sport

Sporturile de echipă sunt perfecte pentru a-i învăța pe cei mici să coopereze și să ducă un stil de viață activ. Întreabă-l ce sport și-ar dori să practice și improvizați împreună un teren unde vă puteți juca. Pentru a-și dezvolta abilitățile, încurajează-l să se joace și cu alți copii sau înscrie-l la un antrenament.

3.Mersul pe bicicletă

Vacanțele reprezintă momentul ideal în care copiii pot învăța să meargă pe bicicletă. În primul rând, această activitate reprezintă o modalitate grozavă de a-ți îmbunătăți legătura cu micuțul tău, de a vă petrece timp împreună și de a-i arăta acestuia că poate avea încredere în tine.

De asemenea, îi poți oferi celui mic un hobby extrem de sănătos care îl va ajuta să rămână activ. Mergeți împreună la plimbări cu bicicleta prin parc sau organizează mici excursii în natură, unde să vă puteți bucura de peisaje minunate.

4.Lectura

Dacă îi vei dezvolta celui mic dragostea pentru lectură încă de la o vârstă fragedă, vei avea un copil fericit și cu dorință de învățătură. Alege cărțile potrivite pentru el, cu aventuri captivante și care sunt ușor de citit, precum romanele beletristice pentru copii pe care le poți găsi aici: https://www.editura-arthur.ro/domenii/beletristica-7-10-ani

Începeți să citiți împreună, povestindu-i celui mic care erau cărțile tale preferate când erai copil și cum acestea ți-au schimbat viața. Treptat, acesta își va dori să își petreacă din ce în ce mai mult timp în lumea cuvintelor.

5.Excursii și drumeții

O activitate ce sigur va fi pe placul copilului, dar și a întregii familii vor fi excursiile în natură sau drumețiile. Alege un loc unde să vă puteți bucura de liniște și de un peisaj superb. Dacă nu sunteți fanii activității fizice intense, puteți alege un oraș sau un loc încărcat de istorie unde cel mic să afle lucruri noi.

Vacanțele sunt cea mai bună perioadă în care copilul se poate dezvolta. Acesta are timp suficient pentru odihnă, dar și pentru învățare. Profită de timpul petrecut împreună și oferă-i celui mic șansa de a deveni mai activ și mai creativ.

Sursa foto: shutterstok.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle