(P) 3 combinații de gelato La Romana care te trimit cu gustul în Italia

Când spunem vacanță în Italia, ne vin imediat în minte dolce far niente, arhitectura de o frumusețe impresionantă, plimbările pe străduțe, cafenelele în care oamenii stau la povești și, bineînțeles, gelateriile artizanale stradale în care localnicii și turiștii deopotrivă se bucură de una dintre cele mai bune înghețate din lume.

(P) 3 combinații de gelato La Romana care te trimit cu gustul în Italia

Citești aceste rânduri și ți se face dor de gustul preferat de gelato savurat la Roma? Acum este mai simplu decât oricând să retrăiești momentul. La Romana dal 1947 a deschis vineri, 6 august, a șasea gelaterie din România și prima locație stradală, amplasată pe Calea Victoriei nr. 103-105. În București, mai poți găsi gelateriile La Romana din Băneasa Shopping City și Afi Cotroceni, iar în Brașov, din Afi Brașov.

Cum sortimentele de gelato La Romana sunt numeroase și care de care mai atractive, pentru început, îți propunem 3 combinații de gelato care te trimit cu gustul în Italia.

Crema dal 1947 & Bacio di dama con madorle tostate

Crema dal 1947 este cel mai vechi sortiment de gelato al brandului. Rețeta sa unică se păstrează neschimbată încă de la deschiderea din 1947, în Rimini, a primei gelaterii artizanale La Romana. Acest sortiment nu este altceva decât reinterpretarea înghețatei de vanilie prin adăugarea unei arome fine de coajă naturală de lămâie. Iubitorii de gelato apreciază în mod deosebit textura fină a acestui sortiment. Dacă ajungi în una din gelateriile La Romana, trebuie să încerci și tu acest all-time favourite cu o tradiție de zeci de ani.

Gelatierii La Romana îți recomandă să combini Crema dal 1947 cu Bacio di dama con madorle tostate, o înghețată cu cremă de alune de pădure și adaos de migdale prăjite, înmuiate în cremă de alune cu cacao. Cum alunele de Piemont sunt atât de prețioase, artizanii La Romana le folosesc în această în bucăți mari, pentru ca tu să te răsfeți cu un gelato de o savoare desăvârșită. Crede-ne pe cuvând, gustul este cel puțin la fel de inspirat precum numele acestui sortiment.

Crema di nocciola al cacao & Mirtillo Nero Sambuco e Limone

Doar în Italia te-ai bucurat de cea mai bună înghețată cu ciocolată? Retrăiește momentul savurând Crema di nocciola al cacao, înghețata cu cremă de alune de Piemont, îmbogățită cu ciocolată organică fină.

Echilibrează gustul cu un sortiment răcoritor de gelato vegan din fructe. Îți propunem Mirtillo Nero Sambuco e Limone, o combinație surprinzătoare de afine, soc și suc de lămâie.

Croccante allamarena & Croccante della nonna

Când savurezi Croccante allamarena, ți-e greu să îți dai seama ce ingredient îți place cel mai mult: crema fină de lapte organic îmbogățită cu vișine amarena întregi, bucățile crocante 'rătăcite' în compoziție, bezelele organice cu aromă de copilărie sau ciocolata neagră topită. Este aproape imposibil să alegi pentru că toate acestea se completează reciproc și creează împreună un gelato pe care n-ai cum să-l uiți.

Pentru o experiență crunchy desăvârșită, combină Croccante allamarena cu Croccante della nonna, crema de caramel cu migdale crocante.

Noi ți-am propus doar 3 combinații de gelato La Romana. Tu poți să te joci cu sortimentele după placul papilelor și sufletului tău, atunci când pătrunzi în fascinantul univers culinar al gelateriei artizanale La Romana dal 1947.

De ce este atât de bună înghețata La Romana

Pregătită în fiecare zi în laboratorul fiecărei gelaterii, înghețata La Romana valorifică proprietățile ingredientelor naturale premium: lapte, ouă și unt din ferme ecologice locale, frișcă artizanală, fructe proaspete, gemuri naturale certificate organic, semințe și fructe uscate aduse din Italia.

Pentru a asigura prospețimea, calitatea și cremozitatea înghețatei, fiecare sortiment este produs în cantități mici, astfel încât durata medie să nu depășească trei ore.

Din peste cele 90 de gusturi de gelato ce poartă semnătura La Romana, în România sunt disponibile peste 25, o parte din acestea schimbându-se periodic. În plus, în laboratoarele La Romana sunt pregătite produse de patiserie pe bază de gelato și nu numai, de la torturi și crumble, la clătite și biscuiți.

Îți recomandăm să vizitezi gelateria stradală La Romana, recent deschisă pe Calea Victoriei 103-105 sau să te bucuri de o înghețată italiană premium în oricare dintre locațiile La Romana:

  • Afi Cotroceni, Bulevardul General Vasile Milea 4;

  • Băneasa Shopping City, Șoseaua București-Ploiești 42D;

  • Afi Brașov, Bulevardul 15 Noiembrie 78.

Desigur că poți comanda și pentru acasă, pe www.gelaterialaromana.ro sau pe platformele de food delivery.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle