(P) 20 de ani în Siberia”, un spectacol despre destinul unei țărănci bucovinence

Teatrul Național ”I. L. Caragiale” din București vă invită pe 20 și 27 iunie, de la ora 20:00, la Sala Atelier să vedeți  „20 de ani în Siberia” după cartea de memorii a Aniței Nandriș Cudla, în regia lui Sorin Misirianțu - Un spectacol despre destinul unei țărănci bucovinence, autoare a uneia dintre cele mai importante mărturii despre calvarul trăit în Gulagul sovietic.

(P) 20 de ani în Siberia”, un spectacol despre destinul unei țărănci bucovinence

Anița a fost deportată împreună cu cei trei fii ai săi în Siberia, la Cercul Polar, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, după ce Bucovina de Nord fusese ocupată de Uniunea Sovietică.

Separată de soțul și de mama bolnavă, pe care nu avea să-i revadă niciodată, a supraviețuit regimului de înfometare, bolilor și muncii într-un mediu extrem de dur, reușind să își crească cei trei fii și să se întoarcă cu ei pe plaiurile natale în 1961. Cartea sa de memorii a fost tipărită abia după 1989, în România, la Editura Humanitas, fiind distinsă cu Premiul „Lucian Blaga' al Academiei Române.

A fost tradusă în mai multe limbi de circulație internațională. Monica Lovinescu spunea că  „După o asemenea carte, orice complex de inferioritate a noastră ca neam ar trebui să dispară.'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle