Ce culoare de păr ți se potrivește cel mai bine? Iată cum să alegi

Ce culoare de păr ți se potrivește cel mai bine? Iată cum să alegi

Îți dorești o schimbare de look și vrei să optezi pentru o nouă culoare de păr? Înainte de a cumpăra produsele necesare, ar fi indicat să te gândești foarte bine în privința nuanței pe care ți-o dorești. Tocmai de aceea, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi, astfel încât să alegi nuanța potrivită de vopsea pentru părul tău!

Ține cont de culoarea pielii

Atunci când vrei să îți schimbi culoarea părului trebuie să ții cont de mai multe aspecte, iar cel mai important este culoarea pielii, care diferă de la o persoană la alta. Nuanța pielii poate avea atât tonuri calde, cât și reci, iar același lucru este valabil și în cazul culorilor de vopsea de păr. Dacă ai un ten deschis la culoare, ar fi ideal să optezi pentru nuanțe calde de blond, cum ar tonurile de bej, sau pentru o nuanțe roșcate, cum ar fi arămiul, portocaliul sau roșcatul ghimbir.

În schimb, pentru un ten rozaliu, sunt potrivite culorile cenușii și nuanțele reci, cum ar fi castaniul deschis, blondul platinat sau blondul argintiu, care îți vor pune în evidență trăsăturile într-un mod plăcut.

Pentru tenul cu tente gălbui, specialiștii recomandă nuanțele roșiatice, cu o tentă ușor aurie. În timp ce pentru un tenul măsliniu, cele mai potrivite sunt culorile intense, cum ar fi nuanțele de mahon, șatenul mediul, maro-miere sau brun-auriu.

De asemenea, tenul bronzat natural arată foarte bine alături de culorile calde, iar cele mai potrivite sunt nuanțele de blond cald, de culoarea mierii, caramelul sau maroul auriu, care vor oferi și mai multă luminozitate tenului.

Alege vopseaua de păr în funcție de culoarea ochilor

Multe femei își aleg culoarea vopselei de păr în funcție de culoarea ochilor, iar acest lucru este practicat de ani de zile, devenind deja o metodă tradițională de a opta pentru nuanța potrivită.

Femeile cu ochii albaștri pot opta atât pentru tonurile calde, cât și pentru cele reci. De exemplu, te poți inspira din look-urile alese de actrițele de la Hollywood. Celebra Jennifer Lawrence a încercat mai multe nuanțe de blond, de la cel platinat, până la tonurile de gri. Însă, în același timp, actrița a optat și pentru nuanțe de șaten. La polul opus ar fi Emma Stone, care a trecut de la roșcat la blond și apoi la șaten, iar toate cele trei nuanțe i s-au potrivit perfect, punându-i ochii în evidență.

Pentru ochii căprui sunt recomandate nuanțele maronii, pentru că îți vor contura cel mai bine trăsăturile faciale. Dacă ai ochii într-un ton mai rece de căprui, poți alege o nuanță de blond deschis, aproape platinat. Iar pentru ochii negri, se potrivește cel mai bine un șaten închis. În schimb, pentru nuanțele calde de căprui se potrivesc culorile aurii, șatenul cu tente de cupru sau ambră.

Ochii verzi sunt mai rar întâlniți, însă, ies în evidență întotdeauna, indiferent de culoarea părului. În general, cele mai potrivite culori de păr pentru ochii verzi sunt nuanțele roșiatice și aurii, așa că poți opta pentru tonuri de cărămiziu, caramel, cupru, ambră sau ciocolatiu. În schimb, ar trebui evitate nuanțele închise, precum brunetul sau griul închis.

Orientează-te în funcție de culoarea ta naturală de păr

Pe lângă culoarea pielii și a ochilor, specialiștii susțin că ar trebui să ții cont și de culoarea naturală a părului tău. Dacă urmează să te vopsești pentru prima dată, poți alege o nuanță apropiată de pigmentul natural al părului tău, pentru a vedea dacă te avantajează schimbarea. Poți alege o vopsea de păr de la HNI Cosmetice, care să fie mai deschisă cu o nuanță sau două, decât culoarea ta naturală. Spre exemplu, dacă ești blondă și vrei să te vopsești, poți alege o nuanță de blond coniac sau un șaten deschis mat. În schimb, pentru părul șaten sunt potrivite nuanțele de maro cu tonuri calde, de caramel. Iar brunetele pot opta pentru culori închise – șaten închis, nuanțe de ciocolatiu.

Așadar, atunci când vrei să faci o schimbare de look este important să ții cont de mai multe aspecte, astfel încât să alegi o nuanță care să te avantajeze și care să îți pună în evidență trăsăturile, într-un mod cât mai armonios. 

Sursa foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial