ELLE HEALTH: 3, 2, 1… Restart

Detoxifierea si fasting-ul sint vazute ca niste retete pentruun nou inceput, deoa¬rece promit, printre altele, prelungirea tineretii si mentinerea sanatatii. Deci aceste metode pot fi asemanate cu apasarea butonului de restart.

ELLE HEALTH: 3, 2, 1... Restart

Probabil ca nu ne vom opri niciodata din cercetarea cailor prin care am putea sa atingem cel putin tineretea fara batrinete, daca ne consolam cu pilda lui Faust ca viata fara de moarte nu ar fi dezirabila. Astfel, detoxifierea a devenit una dintre cele mai obsesive chestiuni ale acestui deceniu, pentru ca merge mina in mina cu obsesia secolului (conform unor cercetari P&G), care e conservarea tineretii si prelungirea sperantei de viata. De citiva ani, numai despre asta aud in jurul meu: cure cu plante, cu saruri amare sau sucuri din legume, calatorii in spa-uri pentru detoxifiere, clisme sau alte genuri de terapii. Totusi, de ce?

Detox = Restart?

Pentru ca traim in medii poluate si stresante, sintem expusi la radiatii, mincam lucruri facute dupa chipul si asemanarea alimentelor, dar care (oops!), au alta compozitie chimica. Iar corpul nostru nu mai poate sa faca fata stresului oxidativ, adica nu mai are cind si cum sa se refaca, daca nu ii oferim o mina de ajutor. Cu toate astea, conceptul de detoxifiere nu e de ieri sau de azi, ci e o practica prezenta in toate religiile care sugereaza postul, curatarea corpului prin abtinere si curatarea sufletului prin rugaciune. Pentru ca intoxicarea (care e opusul detoxifierii) se poate produce atit mental, cit si sufleteste, nu e doar un proces fizic, dupa principiile medicinei holistice.

„Detoxifierea reprezinta procesul prin care ajutam eliminarea si neutralizarea toxinelor din organism, procese importante in regenerare si revitalizare. Organismul poseda mecanisme naturale de curatare si eliminare a toxinelor, dar atunci cind este depasit, apar simptome precum oboseala cronica, afectiuni ale pielii, afectiuni digestive sau alergii, spune dr. Anda Avramescu, medic nutritionist si Healty Life Consultant la Del Mar Medical Spa. E un proces complex, care se desfasoara la nivel celular (prin enzime, antioxidanti), la nivelul organelor (colon, rinichi, piele, plamini) si, nu in ultimul rind, la nivel mental, explica specialistul.

Detoxifierea e un subiect foarte trendy, asa ca de-a lungul timpului mi-au trecut prin mina multe articole si carti, atit despre metode de curatare, cit si despre beneficiile acesteia. Una dintre concluziile principale pe care le-am distilat din studiu a fost ca o detoxifiere ca la carte iti poate oferi un nou inceput, o noua perspectiva asupra vietii printr-o resetare a functiilor vitale, asemanatoare cu restartarea unui computer. Dupa detox te simti altfel, digeri altfel, respiri altfel, gindesti si simti altfel. Sau cel putin de asta m-au convins oamenii care au dus la capat o asemenea cura…

Text: Lavinia Gogu

Citeste continuarea in ELLE NOIEMBRIE 2013!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle