Tradiția regală pe care Prințul Harry și Meghan Markle au încălcat-o cu ocazia alegerilor prezidențiale din SUA

Prințul Harry și Meghan Markle au făcut din nou istorie.

Tradiția regală pe care Prințul Harry și Meghan Markle au încălcat-o cu ocazia alegerilor prezidențiale din SUA

Prințul Harry și Meghan Markle au vorbit în numeroase ocazii despre alegerile prezidențiale din Statele Unite și au îndemnat oamenii să meargă la vot, lucru de neconceput dacă ar mai fi făcut parte din regalitate. Iar cu ocazia scrutinului de ieri, Meghan Markle reușește o premieră: este prima membră din epoca modernă a familiei regale care votează la alegeri prezidenţiale în Statele Unite.

Meghan Markle este de altfel și printre puținii cetățeni americani care s-au alăturat familiei regale britanice. O sursă apropiată ei a declarat că aceasta va vota la alegerile prezidențiale, dar nu și dacă a făcut-o prin corespondență sau a votat ieri.

Într-un interviu pentru revista Marie Claire, Meghan Markle a vorbit pe larg despre cât de important este dreptul la vot: „Ştiu ce înseamnă să ai un cuvânt, dar şi ce înseamnă să simţi că nu te poţi manifesta. Mai ştiu că mulţi bărbaţi şi femei şi-au pus viaţa în joc ca să se poată face auziţi. Şi acea oportunitate, acel drept fundamental, constă în capacitatea noastră de a a ne exercita dreptul la vot şi de a ne face auzite vocile”. Aceasta a adăugat: „Unul din citatele mele preferate este acela la care eu şi cu soţul meu am făcut mereu apel, este al lui Kate Sheppard, un lider al mişcării sufragiste din Noua Zeelandă, care a spus: ‘Nu te gândi că votul tău nu contează prea mult. Ploaia care împrospătează pământul arid este făcută din mai multe picături.’ Iată de ce votez.”

CONȚINUT VIDEO ELLE

În cadrul unei emisiuni televizate, Prințul Harry a îndemnat cetățenii americani să voteze și să respingă hate speech-ul, dezinformările și negativitatea online. Președintele în exercițiu Donald Trump s-a simțit vizat și nu a întârziat să reacționeze: „Nu sunt un fan al ei (n.r.: al lui Meghan Markle), am mai spus-o și probabil o știe și ea, îi urez mult succes lui Harry, pentru că o să aibă nevoie”.

Citește și:
Ținutele și mesajele importante transmise de vedete cu ocazia votului

Foto; Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video