Regina Elisabeta a II-a, suspectă de Covid-19, după ce a intrat în contact cu Prințul Charles, testat pozitiv

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Charles s-au întâlnit marți la Castelul Windsor.

Regina Elisabeta a II-a, suspectă de Covid-19, după ce a intrat în contact cu Prințul Charles, testat pozitiv

Prințul Charles a fost diagnosticat pentru a doua oară cu Covid-19. „În această dimineaţă Prinţul de Wales a fost testat pozitiv pentru Covid-19 şi se află în prezent în autoizolare”, se arată într-o declaraţie oficială, postată pe pagina de Twitter a Clarence House, reședința moștenitorului tonului britanic și a soției sale, Camilla.

Prințul Charles a fost nevoit să lipsească de la un eveniment organizat în Winchester, ce marca cei 70 de ani de domnie ai Reginei Elisabeta a II-a.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Cu toate acestea, reprezentanții oficiali au anunțat că starea de sănătate a lui Charles este una bună.

„Are simptome ușoare, însă starea sa de sănătate e una bună, iar în ultimele zile a continuat să lucreze de acasă. Nu putem ști cu exactitate de unde a luat virusul, dat fiind faptul că în ultimele luni a participat la multe evenimente.”

Potrivit publicației Us Weekly, Prințul Charles s-a întâlnit marți cu Regina Elisabeta a II-a la Palatul Windsor. Momentan aceasta nu prezintă niciun simptom, însă starea sa de sănătate este monitorizată constant.

Regina Elisabeta a II-a a declarat la începutul anului 2021 că a primit prima doză de vaccin împotriva noului coronavirus. Palatul Buckingham a refuzat să ofere detalii despre celelalte doze, susținând că nu comentează asupra unor chestiuni medicale private. În schimb, Prințul Charles și soția sa, Camilla, au dezvăluit în luna decembrie că au primit dozele booster.

Prințul Charles a mai fost infectat cu noul coronavirus în martie 2020. Acesta a vorbit la momentul respectiv despre experianța sa, mărturisind că s-a confruntat cu simptome ușoare și că a putut continua să lucreze de acasă pe parcursul bolii. „Am fost norocos și am scăpat de asta destul de ușor. Dar am avut-o, așa că înțeleg prin ce trec oamenii.”

„Sunt în mod special empatic cu cei care și-au pierdut oameni dragi și care nu au putut să fie alături de ei în acele momente. Acesta trebuie să fie cel mai îngrozitor lucru”, a mai spus Prințul. „Dar ca să prevenim ca acest lucru să se întâmple multor alți oameni, sunt hotărât să găsesc o modalitate prin care să scăpăm de asta. Nu pot să vă spun cât de mult empatizez cu modul în care toată lumea care a făcut față acestor vremuri incredibil de dificile. Știu că mulți oameni au avut parte de agonia de a-i pierde pe cei dragi și de uimirea și anxietatea care au făcut parte din această experiență”, a declarat atunci Prințul Charles.

Citește și:
Ce părere are, de fapt, Prințul William despre „Regina Camilla'

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video