Regina Elisabeta a II-a, în centrul atenției la summitul G7. Declarația surprinzătoare a suveranei

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost vineri gazda unei recepţii în onoarea liderilor statelor din grupul G7.

Recepția organizată de Regina Elisabeta a II-a a avut loc într-o grădină botanică uriașă, acesta fiind și primul eveniment public important al suveranei, în vârstă de 95 de ani, după decesul prințului Philip.

Suverana în vârstă de 95 de ani a fost însoţită de ceilalţi cei mai importanţi membri ai familiei regale britanice, fiind prezenţi fiul său şi prinţul moştenitor Charles şi soţia acestuia Camilla, precum şi nepotul reginei, Prinţul William, şi soţia acestuia, Kate Middleton.

La recepţia desfăşurată la Eden Project, cea mai mare grădină botanică interioară din lume, Regina s-a întâlnit pentru prima dată cu Joe Biden de la învestirea acestuia la Casa Albă. Biden devine astfel al 13-lea preşedinte american pe care suverana britanică îl întâlneşte în cei 69 de ani de domnie.

La poza de grup alături de liderii statelor din grupul G7, regina a stat în centru, cu Boris Johnson și Emmanuel Macron în lateral. La un moment dat, pentru a destinde atmosfera, ea a glumit, adresându-i-se premierului britanic: „Ar trebui să arătăm de parcă ne simțim bine?”. „Da! Chiar ne-am simțit bine, în ciuda aparențelor”, a fost răspunsul lui Boris Johnson.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Răsfoiește galeria noastră pentru a vedea mai multe imagini inedite de la recepția organizată de Regina Elisabeta a II-a.

Suverana a început deja planurile și pentru un alt mare eveniment, care va avea însă loc anul viitor. Este vorba de Jubileul de Platină, evenimentul care marchează aniversarea a 70 de ani de domnie a Reginei Elisabeta a II-a, programat a avea loc în iunie 2022 și care va cuprinde numeroase evenimente ce se vor desfășura în cadrul unui weekend de 4 zile, festivitățile urmând să includă o paradă, petreceri stradale și un concert live la Palatul Buckingham.

O sursă foarte apropiată familiei regale britanice a declarat pentru PageSix că toată familia speră ca Ducele și Ducesa de Sussex să participe la evenimente, sperând că așa îl vor revedea și pe fiul celor doi, micul Archie, dar și pe fetița care abia s-a născut.

Citește și:
Schimbarea majoră din expoziția dedicată Prințesei Diana care nu va fi deloc pe placul Prințului Harry

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video