Prințul William spune că paternitatea a readus la suprafață traumele provocate de moartea Prințesei Diana

Ducele de Cambridge a vorbit despre pierderea mamei sale și despre experiența de a deveni tată în "Football, Prince William and Our Mental Health", un nou documentar BBC One.

Prințul William spune că paternitatea a readus la suprafață traumele provocate de moartea Prințesei Diana

Ducele de Cambridge, în vârstă de 37 de ani, vorbește în documentarul BBC One „Football, Prince William and Our Mental Health”, care va fi difuzat în perioada următoare, despre greutățile și bucuriile de a fi părinte după ce și-a pierdut propria mamă când avea numai 15 ani. Într-o conversație sinceră cu fostul fotbalist Marvin Sordell, în vârstă de 29 ani, care a crescut fără tată, cei doi dezbat dificultatea de a-ți crește copiii atunci când lipsește unul dintre părinți.

„A avea copii este un moment care îți schimbă viața. Chiar este”, a spus William. „Când ai trecut printr-un eveniment traumatizant în viață, cum ar fi faptul că tatăl tău nu a fost alături de tine, iar în cazul meu, mama mea murind când eram foarte tânăr, emoțiile tind să reapară la fiecare pas, pentru că este o fază foarte diferită a vieții și nu există nimeni care să te ajute.”

William și soția sa, Catherine, Ducesa de Cambridge, sunt părinții Prințului George, 6 ani, ai Prințesei Charlotte, 5 ani și ai Prințului Louis, 2 ani. Mama sa, Prințesa Diana, a murit într-un accident de mașină în Paris, în 1997.

De asemenea, el a mai explicat faptul că neavând-o pe mama sa alături, l-a făcut să se simtă uneori copleșit ca părinte. „Catherine și cu mine ne sprijinim reciproc și trecem prin astfel de momente împreună, evoluând și învățând împreună.” William a continuat apoi, subliniind că durerea poate reapărea oricând, chiar și atunci când crezi că ai trecut peste. „Din punct de vedere emoțional, anumite lucruri la care nu te-ai aștepta niciodată sau despre care crezi că le-ai depășit pot ieși oricând la iveală”, a explicat ducele. „Când vin copiii, unul dintre cele mai frumoase și uimitoare momente pe care le poți trăi în viață, este, de asemenea, și unul dintre cele mai înfricoșătoare.”

CONȚINUT VIDEO ELLE

Prințul William și-a luat angajamentul de a aborda sănătatea mintală a bărbaților prin campania sa „Heads Up”, lansată de „Football Association” și „Heads Together”, care, prin fotbal, are ca scop înlăturarea stigmatizării bărbaților care solicită ajutor pentru probleme precum depresia. Ducele a vorbit recent despre importanța faptului că persoanele în cauză ar trebui să poată cere ajutor fără a fi stigmatizate. „Sănătatea mintală stă la baza a tot ceea ce fac”, a spus el despre paramedici, polițiști, pompieri și alte echipaje de urgență.

Citește și:
Motivul pentru care Regina Elisabeta ar fi fost surprinsă de rochia de mireasă a lui Meghan Markle

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video