Prințul Harry și Prințul William, gest impresionant în amintirea mamei lor, Prințesa Diana

Prințul Harry și Prințul William au comandat o statuie a Prințesei Diana, cu ocazia celebrării a 60 de la nașterea regretatei lor mame.

Prințul Harry și Prințul William, gest impresionant în amintirea mamei lor, Prințesa Diana

Se împlinesc 23 de ani de când Prințesa Diana a murit într-un accident tragic de mașină. Într-o declarație recentă și rară, Prințul Harry și Prințul William au dezvăluit că o statuie comandată în memoria mamei lor va fi amplasată anul viitor la Palatul Kensington. 

În declarația recentă dată de Prințul Harry și Prințul William, statuia va fi instalată în Grădina Sunken pe data de 1 iulie 2021, atunci când Prințesa Diana ar fi împlinit vârsta de 60 de ani. Statuia a fost realizată de artistul Ian-Rank Broadley, cel care a creat și portretul Reginei care apare pe monedele britanice încă din 1998.

Statuia a fost comandată în 2017, de către Prințul Harry și Prințul William, cu ocazia a 20 de ani de la moartea Prințesei Diana. „Au trecut 20 de ani de la moartea mamei noastre și este momentul potrivit să recunoaștem impactul său pozitiv din UK și din jurul lumii”, spuneau cei doi frați în 2017 într-un comunicat de presă.

Cei doi prinți speră ca statuia „să îi ajute pe cei care vizitează Palatul Kensington să se gândească la viața și moștenirea ei”, au declarat Prințul Harry și Prințul William când au anunțat comanda acestei statui. „Mama noastră a influențat atât de multe vieți”, au adăugat cei doi. Palatul Kensington a declarat că instalarea acestei statui a întârziat din cauza pandemiei, însă anul viitor aceasta va fi inaugurată în Grădina Sunken.

Prințul William și Prințul Harry au lansat această declarație vineri, cu câteva zile înainte să se împlinească 23 de ani de la moartea mamei lor. Este prima declarație comună pe care cei doi o fac de când Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, au decis să renunțe la titlul de membri seniori ai familiei regale britanice. Cei doi s-au stabilit acum în Santa Barbara, California. În urma deciziei lor puternic controversate, au tot existat tensiuni între Prințul Harry și Prințul William.

Omid Scobie, unul dintre autorii cărții Finding Freedom:Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family, a relatat faptul că ei „de-abia își mai vorbesc, iar reîmpăcarea va fi un proces ce va necesita timp. Cred că distanța dintre ei este din ce în ce mai mare”, potrivit The Sun.

CONȚINUT VIDEO ELLE

De asemenea, Omid Scobie consideră că Prințesa Diana ar fi făcut toate eforturile necesare ce între ei să nu existe aceste tensiuni. „Diana cu siguranță i-ar fi adus pe Harry și pe William la aceeași masă și i-ar fi făcut să își rezolve neînțelegerile. Cred că transparența a fost întotdeauna importantă pentru Diana, și e ceva ce nu prea am văzut în relațiile noului cuplu cu restul familiei regale, în ultimele luni”, a spus acesta pentru Entertainment Tonight.

Citește și:
Cine o va interpreta pe Prințesa Diana în sezoanele 5 și 6 din The Crown

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video