Karl Lagerfeld a vorbit despre propriile funeralii, cu mai puțin de un an înainte de deces

Karl Lagerfeld a murit la vârsta de 85 de ani. Celebrul designer al casei de modă Chanel s-a stins din viață ieri, 19 februarie.

Karl Lagerfeld a vorbit despre propriile funeralii, cu mai puțin de un an înainte de deces

Karl Lagerfeld nu credea că va muri la vârsta de 85 de ani, poate și acesta a fost motivul pentru care, în urmă cu mai puțin de un an, vorbea despre starea lui de sănătate și cât de bine se simțea la această vârstă.

Într-un interviu acordat în aprilie 2018 publicației Numéro, Karl Lagerfeld a vorbit despre înaintarea în vârstă, prezicând că va trăi până la cel puțin 95 de ani. „Mi-am făcut fiecare test posibil pe această lume și nu au găsit nimic, nicio problemă. Mai sună-mă peste 10 ani și vom vorbi atunci”, a declarat designer-ul.

Întrebat dacă muncește prea mult, Karl Lagerfeld, creative director pentru casele Chanel și Fendi, s-a descris în acel interviu ca fiind „o mașină”. El a mai spus că îmbătrânirea „are o mare legătură și cu condițiile în care îmbătrânești. Dacă o faci evitând excesele, dar și în condiții de lux, atunci poate fi destul de suportabil să îmbătrânești”.

Mai mult decât atât, designerul a vorbit și despre propriile funeralii, despre cum și-ar dori ca acestea să aibă loc. „Nu va fi nicio înmormântare. Am cerut să fiu incinerat și cenușa mea să fie împrăștiată cu cea a mamei mele – și cea a lui Choupette (celebra pisică a lui Lagerfeld – n.red.), dacă moare înaintea mea”.

Luna trecută, Karl Lagerfeld a lipsit de la prezentarea de modă Chanel Couture, absența sa fiind imediat observată. A fost prima dată când designerul nu a fost prezent pe catwalk la finalul prezentării, iar acest lucru a dus la numeroase speculații cu privire la starea lui de sănătate. Cu toate acestea, se pare că nimeni din afara cercului foarte apropiat de prieteni nu a știu de gravitatea problemelor sale de sănătate. Potrivit presei internaționale, Lagerfeld a decedat din cauză că suferea de cancer pancreatic. Mai mult chiar, se pare că acesta a descoperit relativ recent afecțiunea de care suferea.

În ceea ce privește „moștenirea sa creativă”, Karl Lagerfeld nu credea în așa ceva. Într-un interviu din 2017 cu WWD, Karl Lagerfeld a preferat să nu vorbească despre acest aspect, spunând că „moștenire este un cuvânt oribil. Sună ca o înmormântare”.

Citește și:
Interviu: Karl Lagerfeld – Omul fără trecut

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people