Comparațiile între Jill Biden și Melania Trump nu încetează pe Twitter. Care e motivul?

Jill Biden și Melania Trump se află aparent într-o competiție privind calificarea pentru postura de Primă Doamnă, după ce soția actualului președinte american a făcut greșeli într-un discurs în spaniolă.

Comparațiile între Jill Biden și Melania Trump nu încetează pe Twitter. Care e motivul?

Comparațiile între Jill Biden și Melania Trump au luat avânt pe rețelele de socializare după ce actuala Primă Doamnă a Statelor Unite ale Americii a făcut o vizită în Delano, California, și s-a adresat unui grup de fermieri locali cu ocazia comemorării activistului Cesar Chavez, unul dintre fondatorii mișcării pentru drepturile fermierilor, a cărui inițiativă a condus în cele din urmă la crearea unui sindicat al lucrătorilor din agricultură. Jill Biden a inclus în discursul ei și motto-ul fermierilor, legendara expresie „si se puede”, pronunțând greșit ultimul cuvânt, iar videoclipul cu greșeala Primei Doamne s-a viralizat pe Twitter.

Fanii fostei Prime Doamne s-au grăbit să facă, pornind de la această greșeală, o mulțime de comparații între Jill Biden și Melania Trump, susținând că soția lui Donald Trump, despre care internauții cred că este fluentă în cinci limbi (italiană, franceză, germană, slovenă și engleză) nu ar fi făcut niciodată o astfel de gafă. Ideea că Melania Trump ar cunoaște cinci limbi a fost vehiculată în primă fază de jurnalistul australian Nick Adams, și a fost preluată apoi de susținătorii acesteia.

Evident, cei care nu au fost de acord cu felul în care Donald Trump și-a condus mandatul de președinte și nici cu acțiunile soției sale de-a lungul acestui mandat nu au fost fericiți să vadă comparațiile între Jill Biden și Melania Trump, și s-au exprimat, la fel de vocali, pe Twitter, luându-i apărarea actualei Prime Doamne.

„Oamenii spun că Melania Trump vorbește cinci limbi, dar eu am auzit-o doar rostind discursurile lui Michelle Obama într-o engleză stâlcită”, a scris un utilizator despre comparația între Jill Biden și Melania Trump, făcând aluzie la paragrafele plagiate de Melania Trump din discursul soției lui Barack Obama din 2008, pentru discursul propriu de la cea mai recentă Convenție Republicană.

„N-aș vrea să mă iau de ea, dar cu siguranță Melania nu este fluentă în 5 limbi. A folosit un dispozitiv de traducere pentru a asculta discursul lui Macron în franceză, una dintre limbile în care este fluentă? A avut un translator italian la întâlnirea cu Papa. Fluentă în italiană?”, a comentat un alt utilizator ar rețelei.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Un alt internaut a pus punctul pe i în lupta fanilor între Jill Biden și Melania Trump, arătând că cele două femei ar trebui comparate, dacă oamenii chiar își doresc asta, pe baza unor criterii mai relevante: „Ce îi lipsește lui Dr. Jill Biden în cunoașterea spaniolei recuperează în felul în care nu îi acuză pe oameni că nu ar fi născuți în Statele Unite bazându-se pe numele, culoarea sau rasa lor.”

Citește și:
Nadia și Securitatea: volumul care detaliază abuzurile la care a fost supusă Nadia Comăneci de către Bela Karolyi

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video