Charles & Diana: detaliul care a ieșit la iveală la 40 de ani de la nunta secolului

Nunta dintre Charles & Diana a avut loc acum 40 de ani, dar oamenii sunt încă fascinați de evenimentul urmărit de peste 750 de milioane. Acum, noi detalii au ieșit la iveală.

Charles & Diana: detaliul care a ieșit la iveală la 40 de ani de la nunta secolului

Nunta dintre Charles & Diana a fost considerată nunta secolului (trecut), o nuntă de basm care nu prevestea cu nimic dezastrul reprezentat de căsnicia celor doi. A fost primul moment în care Diana a fost privită de sute de milioane de oameni și în care și-a început ascensiunea către statutul de legendă – fără să dezamăgească nici o clipă, până la tragica sa moarte în 1997.

Acum, noi detalii ies la iveală despre nunta dintre Charles & Diana, de la ce a făcut prințesa pe întreg parcursul zilei, până la povestea acelei rochii de mireasă care a influențat moda întregului deceniu. Pe 29 iulie 1981, într-o Mare Britanie zdruncinată de revolte, întreaga țară s-a entuziasmat să o vadă pe cea care avea să devină prințesa inimilor, fără să aibă idee despre îndoielile pe care le avea aceasta în legătură cu alesul ei, la doar câteva zile după ce descoperise că acesta tocmai îi dăruise o brățară celei cu care avea o relație de multă vreme, Camilla Parker-Bowles.

Pregătirile pentru nunta dintre Charles & Diana au început dis-de-dimineață. Viitoarea prințesă s-a trezit la ora 5, la Clarence House, unde își petrecuse noaptea într-o cameră ale cărei ferestre dădeau spre The Mall, acolo unde mulțimile se strânseseră deja încă din ziua precedentă pentru sărbătoare. Mai târziu, prințesa avea să mărturisească că avusese un atac de bulimie în acea noapte, mâncând orice găsea.

CONȚINUT VIDEO ELLE

La ora 8 în ziua nunții dintre Charles & Diana, au apărut hairstilistul viitoarei prințese, Kevin Shanley, și make-up artista ei, Barbara Daly. Detaliul interesant a venit însă odată cu rochia de mireasă. Realizată de Elizabeth și David Emanuel, într-un mic atelier din centrul Londrei, aceștia au fost nevoiți să modifice rochia în mai multe rânduri, pentru că Diana slăbise îngrozitor, talia ei ajungând, de la 73 de centimetri, la doar 58 înainte de nuntă. Interesul pentru rochia pe care urma să o poarte Diana era atât de mare încât Elizabeth Emanuel și-a amintit că a fost nevoită să pună obloane la ferestrele studioului și că lăsau piste false pentru jurnaliști, aruncând la gunoi materiale felurite, care nu aveau legătură cu ce urma să poarte prințesa. Diana chiar a primit un nume de cod pentru momentele în care venea la probe, fiind numită Deborah, astfel încât nimeni să nu bănuiască că ea era cea care vizita micul atelier.

La ora 10.35, la Clarence House, Elizabeth și David Emanuel au ajutat-o pe Diana, deja purtând rochia, să urce în trăsura construită pentru încoronarea lui George al V-lea. Înaintea ei mergea trăsura cu cele cinci domnișoare de onoare, și ele îmbrăcate de aceiași designeri. La 10.55 în ziua nunții dintre Charles & Diana, trăsura prințesei a ajuns la catedrala St Paul, iar rochia a fost, în cele din urmă, văzută de toată lumea. Realizată cu atâta atenție și ferită de ochii tuturor până acum, rochia era netradițională – în primul rând, pentru că nu era albă. David Emanuel a declarat mai târziu că a ales o nuanță de unt pentru că s-ar fi potrivit mai bine tenului îmbujorat al prințesei. Realizată din tafta de mătase și dantelă vintage, care aparținuse Reginei Maria, cu zece mii de perle și paiete perlate cusute de mână, rochia se șifonase, însă, în trăsura care era prea mică pentru uriașa trenă. Nu doar rochia a fost gândită în cele mai mici detalii, ci și încălțămintea. Diana a purtat pantofi cu piele întoarsă pe talpă, care să nu îi alunece din picioare, și tocuri foarte mici, cât să nu îl depășească pe Charles în înălțime.

La nunta dintre Charles & Diana au fost prezenți șefi de stat, capete încoronate, dar, la insistențele celor doi miri, a fost invitat și personalul regal, de la cameristele din palate până la lucrătorii din proprietatea familiei Dianei. În catedrală, chiar în față, îmbrăcate în albastru, pe Diana o așteptau cele trei colege de apartament ale sale, Ann Bolton, Carolyn Pride și Virginia Pitman. La ora 12, nunta se încheiase deja, iar mirii părăseau catedrala, pornind către Palat.

Până seara, o copie a faimoasei rochii a Dianei, arată Daily Mail, apăruse deja în vitrinele unui magazin din Oxford Street.

Citește și:
Wentworth Miller, actorul din Prison Break, a mărturisit că suferă de autism

Foto: Profimedia, arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video