Brad Pitt a dezvăluit că suferă de o tulburare neurologică rară: „Nimeni nu mă crede!”

Brad Pitt crede că suferă de prosopagnosie, o tulburare neurologică ce îl împiedică să recunoască fețele oamenilor.

Brad Pitt a dezvăluit că suferă de o tulburare neurologică rară: „Nimeni nu mă crede!”

Brad Pitt crede că suferă de prosopagnosie, o tulburare neurologică rară, care se manifestă prin incapacitatea de a recunoaște fețele oamenilor. Adeseori, cei care se confruntă cu această tulburare nu își pot recunoaște nici măcar partenerii, rudele sau prietenii, fiind nevoiți să folosească diverse metode alternative pentru a-i distinge pe cei din jur. Cel mai adesea aceștia se ghidează după vocea, mersul sau coafura oamenilor.
Recent, actorul în vârstă de 58 de ani a vorbit despre această afecțiune, mărturisind că nimeni nu crede că e o chestiune reală.

„Nimeni nu mă crede! Vreau să întâlnesc o altă persoană care suferă de prosopagnosie”, a declarat Pitt pentru publicația GQ.

Acesta a mai spus și că de multe ori, din cauza afecțiunii, oamenii cred despre el că este „distant, inaccesibil și absorbit de sine.” Actorul a vorbit pentru prima oară despre această boală în 2013, însă nu a fost niciodată diagnosticat în mod oficial.

CONȚINUT VIDEO ELLE

„Mulți oameni mă urăsc fiindcă cred că nu îi respect. Din când în când, cineva îmi oferă un context, iar eu îi spun: „Mulțumesc că m-ai ajutat.” Dar tot îi enervez pe oameni”, declara în urmă cu nouă ani actorul pentru revista Esquire.

Brad Pitt a vorbit recent si despre modul în care i s-a schimbat viața de când s-a despărțit de Angelina Jolie, dar și despre suferința cu care s-a luptat în ultimii ani. În ciuda momentelor dificile prin care a trecut, actorul e de părere că tristețea și suferința sunt esențiale pentru a putea evolua și a crește din punct de vedere emoțional.

„Cred că inima fiecăruia dintre noi este frântă. Întotdeauna m-am simțit singur. Singur în copilărie, singur acum, aici. De-abia recent am început să mă bucur de prietenii mei și de familia mea. Atunci când poți să suporți în mod simultan și durere și bucurie, înseamnă că te-ai maturizat, că ai crescut”, a declarat Brad Pitt pentru GQ.

Actorul a mai dezvăluit și că timp de 18 luni a mers la întâlniri ale Alcoolicilor Anonimi. De asemenea, a renunțat și la țigări, pe care le-a înlocuit cu gumă de mestecat cu nicotină.

„Am avut parte de un grup cool de bărbați, foarte privat și selectiv, așa că m-am simțit în siguranță. Pentru că am văzut că alți oameni au fost înregistrați în timp ce își povesteau viața, iar acest lucru mi se pare îngrozitor.”

Citește și:
Travis Barker, primele declarații după ce a fost internat de urgență din cauza unei pancreatite: „Îmi punea în pericol viața'

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video