De ce sunt atât de diferite primele luni ale lui Kate Middleton și Meghan Markle în familia regală față de cele ale Prințesei Diana?

Nu este deloc ușor să faci parte din familia regală, iar Kate Middleton și Meghan Markle știu asta, însă chiar și așa, lucrurile au fost diferite pentru Prințesa Diana.

De ce sunt atât de diferite primele luni ale lui Kate Middleton și Meghan Markle în familia regală față de cele ale Prințesei Diana?

Este destul de ușor să observi că primele luni ale lui Kate Middleton și Meghan Markle în familia regală sunt diferite de cele trăite de Prințesa Diana. Am putea spune că cele două Ducese s-au bucurat poate mai mult de aceste zile, însă desigur, vorbim și despre o altă perioadă de timp, precum și despre relații de dragoste complet diferite.

Prințesa Diana și Prințul Charles au fost căsătoriți timp de 11 ani, apoi s-au separat și după alți trei ani au divorțat. La scurt timp Prințesa Diana a murit, iar în prezent Prințul Charles este căsătorit cu Camilla Parker Bowles, femeia pe care se pare că Prințul de Wales a iubit-o întotdeauna.

Prințesa Diana a vorbit cu Andrew Morton, cel care i-a scris biografia, despre relația sa cu Prințul Charles. Ea a dezvăluit cum a început totul, dar și ce anume a facut-o să creadă că Prințul Charles este îndrăgostit de altă persoană.

Potrivit cuvintelor Prințesei, ea avea doar 16 ani când l-a întâlnit pe Prințul Charles, în vârstă de 28 de ani la acel moment. El se afla în vizită la casa familiei sale pentru o vânătoare de cocoși sălbatici. „…prima impresie a fost, ‘Doamne ce bărbat trist'”, i-a spus Diana lui Andrew Morton. Deși ea nu a fost impresionată de Charles, sora ei, Lady Sarah McCorquodale, a fost încântată de prezența moștenitorului tronului.

După doi ani, când Diana avea 18 ani, ea a mers în vizită la reședința familiei regale de la Balmoral. Atunci, Prințul Charles a fost fermecat de tânăra Diana, care crescuse jucându-se cu cei doi frați ai acestuia, Prințul Andrew și Prințul Edward. Ce aveau însă Prințul Charles și Prințesa Diana în comun? Pasiunea pentru activitățile în natură, dansul și schiatul, precum și faptul că niciunul dintre ei nu era fumător.

După doar câteva luni, Prințul Charles a cerut-o în căsătorie pe Diana, iar aceasta s-a amuzat de propunerea lui. Ea i-a spus lui Morton cuvintele pe care le-a rostit atunci Charles: „Realizezi că într-o zi vei fi Regină”. Diana a declarat că și-a spus în sine că nu va fi regină, însă va avea un rol important.

Prințul Charles și Diana Spencer au anunțat logodna pe 24 februarie 1981, la câteva săptămâni după eveniment. Diana a declarat ulterior că probabil au avut doar 13 întâlniri până în ziua nunții. În plus, ea a spus că Prințul de Wales avea un comportament neobișnuit. „Mă suna în fiecare zi timp de o săptămână, apoi nu vorbea cu mine timp de trei săptămâni. Foarte ciudat. Mă gândeam, ‘Bine. Ei bine, știe unde mă găsești dacă mă vrea.'”. Diana a dezvăluit că momentele în care el o căuta erau momente intense, de fericire pentru ea, lucru care le înnebunea pe colegele ei de apartament.

Prințesa Diana și-a dat seamă însă că ceva este în neregulă după ce a descoperit o brățară pe care Charles o gravase cu literele „GF”. El îi spusese atunci că ele vin de la „Girl Friday”, însă Diana a realizat ulterior seama că ele veneau de la numele de alint pe care Charles și Camilla Parker Bowles le foloseau, „Gladys” și „Fred.” Surorile Dianei i-au spus că nu poate renunța la nuntă.

„Îl iubeam”, a spus aceasta. „El a spus că mă iubea. M-am gândit că este mai bine să îl cred… Voiam ca basmul să devină realitate”, i-a spus Diana lui Lady Colin Campbell.

Nunta Dianei cu Prințul Charles a fost într-adevăr desprinsă dintr-un basm, la fel ca cea a lui Kate Middleton sau a lui Meghan Markle. Sute de milioane de oameni au urmărit în direct ceremonia și, deși cele trei femei au fost în atenția presei, putem spune că Prințesa Diana a fost nevoită să treacă prin momente dificile.

Fiecare ținută era analizată, la fel ca în cazul lui Kate și Meghan, însă orice încălcare a protocolului era mult mai criticată. La doar 20 de ani, Prințesa Diana trebuia să învețe cum să treacă peste orice comentariu și cum să își creeze propria imagine în familia regală.

În plus, ea a deschis un drum nou și pentru Kate și Meghan. Diana a refuzat să meargă cu un pas în spatele Prințului Charles, a scos din textul jurămintelor partea în care aceasta spunea că i se supune soțului ei, iar acest lucru a fost eliminat complet în anul 2000, astfel încât nici Ducesa de Cambridge, nici Ducesa de Sussex nu au spus aceste cuvinte la nunta lor.

Deși cele trei mirese au avut emoții în ziua nunții, există un singur lucru diferit. Kate și Meghan nu au rostit greșit numele soțului lor, în timp ce Diana a încurcat ordinea numelor Prințului de Wales (Philip Charles Arthur George în loc de Charles Philip Arthur George).

Prințul Charles i-ar fi spus unui verișor că și el a fost atât de emoționat și chiar ar fi existat momente în care aproape a plâns.

Recomandari
Mai multe din people