Visezi prea mult în ceea ce privește relația de cuplu? Ce trebuie să faci ca unele vise chiar să devină realitate

Ai o mulțime de vise în ceea ce privește relația de cuplu, iar de tine depinde să ți le împlinești. Cheia? Propria ta perspectivă!

Visezi prea mult în ceea ce privește relația de cuplu? Ce trebuie să faci ca unele vise chiar să devină realitate

Prietenele tale se amuză și spun că ești campioană la capitolul vise de relație sau de cuplu? În final este util pentru tine să știi exact ce vrei, iar ulterior să acționezi în funcție de ce se află pe această listă a dorințelor. Căci sunt situații când proiecțiile despre viitor și comportamentul tău nu se potrivesc nicicum.

Alege înțelept

Probabil vei spune că nu poți știi dacă un bărbat e potrivit sau nu pentru tine până nu ai o relație cu el. Foarte corect, mai ales că s-a punctat termenul de relație. Dacă tu îți dorești o relație serioasă, stabilă, de viitor e necesar ca și bărbatul respectiv să se angajeze cu tine în exact același tip de interacțiune. Nu este în folosul tău să speri că se va răzgândi și de la prieteni cu beneficii să ajungeți la iubiți oficiali. Sau de la nu își dorește copii să treacă la varianta de familie numeroasă. E important să plecați de la aceleași premise și să-l crezi dacă îți spune că mai vrea un timp să fie singur sau să copilărească.

Aroganță

Pe hârtie ești cu adevărat o partidă. Stabilă financiar, cu realizări semnificative în carieră, ai simțul umorului, un aspect fizic agreabil, inteligentă, orice bărbat ar fi norocos să te aibă. Dacă trece de mecanismul tău de protecție de aroganță sau superioritate ce ține la distanță potențialii parteneri și îi descurajează pe cei interesați. Punându-te pe un piedestal obții doar distanță, iar relaționarea înseamnă un schimb. Nici să te oferi pe tavă, dar celălalt să înțeleagă că îl placi și că te poate curta. Iar procesul de curtare nu presupune cele 12 munci ale lui Hercule… Când ești deschisă, agreabilă, ai mai multe șanse să cunoști pe cineva decât având o mină serioasă și rece.

Acceptă-ți eșecurile

Poți încerca și să nu meargă. 1 dată, de 5, de 10 ori. Întreabă-te care este contribuția ta în ceea ce privește eșecul. Ce ai făcut mereu și nu a funcționat, ce anume poți schimba astfel încât să se contureze un alt deznodământ? Observi un tipar anume?

Acțiunile să se potrivească cu vorbele

Spui că îți dorești o relație, dar nu ieși din casă să cunoști oameni noi. Bărbați te invită la întâlniri, însă îi refuzi pe toți sau îi amâni până renunță. Visezi la o familie, dar abia are loc în viața ta iubitul tău, ce să mai spunem despre un copil… E necesară o curățenie și o restructurare a stilului de viață, în care chiar să faci ceea ce spui că ți-ai dori.

Nu mai trăi în viitor

Vei fi bine, împlinită, fericită dacă vei avea o relație. O povară imensă pe care o pui pe umerii partenerului. Trăiești mental în viitor și astfel nu îți dai voie să savurezi prezentul cu ceea ce oferă el. Ce îți aduce acum împlinire și fericire? Care sunt elementele care construiesc acum o stare de bine? Când ești într-un punct bun cu viața ta nu ai tendința să te agăți de orice potențial partener care poate ți-ar aduce fericirea.

Nu te grăbi

Presiunea pe care o pui singură pe tine te face să grăbești lucrurile. Poate să îi ceri rapid să vă mutați împreună, să vrei mult prea devreme să îl cunoască familia ta, să faceți un copil în viitorul apropiat pentru că aveți o vârstă și ceasul biologic nu e de partea ta mai ales. Însă până la aceste etape sunt altele, de cunoaștere, de descoperire, în care să vedeți cum sunteți de fapt și cât de mult vă potriviți.

Citește și:
Cum să îi oferi iubitului tău o critică constructivă, fără să înceapă o ceartă teribilă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle