Ultimul mesaj al Melaniei Trump în calitate de Primă Doamnă este și ipocrit, și reciclat

Ultimul mesaj al Melaniei Trump în calitate de Primă Doamnă este unul care face apel la bunăvoință, dar ignoră realitatea protestelor de la Capitol Hill. Și care conține și câteva pasaje reciclate din discursuri mai vechi.

elle Editorial de Ioana Ulmeanu

Ultimul mesaj al Melaniei Trump în calitate de Primă Doamnă a Statelor Unite este unul care deplânge evenimentele de la Capitol Hill de săptămâna trecută, când o masă de protestatari instigată de președintele Donald Trump a încercat să oprească procedura de validare a președinției lui Joe Biden. Totuși, Melania Trump reușește să ignore într-o manieră ipocrită faptul că chiar soțul ei este responsabil, în mare măsură, pentru tentativa de a opri un proces democratic, în timp ce e preocupată să se pună într-o lumină cât mai bună.

Despre ce este vorba? Ultimul mesaj al Melaniei Trump a venit luni, 11 ianuarie, pe canalul său oficial de Twitter și pe site-ul oficial al Casei Albe, și este în esență o modalitate prin care aceasta își exprimă regretele pentru viețile pierdute în timpul sau după asaltul de pe Capitol Hill, dar și o modalitate prin care Prima Doamnă încearcă să se excludă din povestea care a devenit atât de inconfortabilă pentru soțul ei (aproape toate platformele de social media l-au exclus pe acesta pentru promovare de știri false și instigare la ură și violență, iar Partidul Democrat face încă o încercare de a-l înlătura din funcție la final de mandat, în special pentru a-l împiedica să mai candideze la o funcție publică vreodată).

În cel mai recent mesaj al său, Melania Trump exprimă condoleanțe pentru cei care au decedat în urma incidentului de la Capitoliu, în timp ce condamnă violențele. Uitând, în mod foarte convenabil, să condamne și gesturile soțului său, principalul instigator al revoltei.

„Nu trebuie să vă înșelați, condamn în mod categoric violențele de la Capitoliu. Violența nu este niciodată acceptabilă”, a scris aceasta. Însă a găsit de cuviință să și descrie motivele revoltei, caracterizându-le cu straniile cuvinte: „E o inspirație să vezi că atât de mulți oameni au găsit pasiune și entuziasm în participarea la alegerile electorale, dar nu trebuie să permitem ca pasiunea să se transforme în violență.”

Ultimul mesaj al Melaniei Trump este, totodată, și o răfuială cu presa, care a scris că Prima Doamnă era prea ocupată cu realizarea unei ședințe foto pentru a îndemna națiunea la o rezolvare pașnică a conflictelor.

„Cred că este rușinos că în jurul acestor evenimente tragice și-au făcut loc bârfe ieftine, atacuri personale nefondate, și acuzații false la adresa mea – din partea unor oamenii care țin să fie relevanți și care sunt părtinitori. De data aceasta este vorba despre a vindeca țara și cetățenii ei. Acest eveniment nu ar trebui să fie folosit pentru câștiguri personale.”, a mai scris Prima Doamnă SUA.

Dar ultimul mesaj al Melaniei Trump în calitate de Primă Doamnă nu este doar unul care încearcă să condamne doar aparent violențele, ci și unul care reciclează porțiuni din discursuri pe care aceasta le-a mai rostit cu varii ocazii, lucru observat de jurnalistele CNN Betsy Klein și Kate Bennett, care explică acest fapt prin demisia șefei de cabinet a Melaniei Trump, Stephanie Grisham, cea care îi și scria comunicatele și discursurile. Acestea au semnalat faptul că mesajul copiază porțiuni din discursul Melaniei Trump de la Convenția Republicană din august 2020.

CONȚINUT VIDEO ELLE

„Eu și soțul meu am vizitat multe locuri care au fost afectate de dezastre naturale și suntem adânc mișcați de puterea oamenilor care au pierdut totul și de bunătatea vecinilor și a comunităților. Firul comun în toate aceste situații grele este hotărârea neșovăielnică de a ne ajuta unii pe alții”, spunea Melania în august. În vreme ce ultimul mesaj al Melaniei Trump notează: „Puterea și caracterul țării noastre s-au arătat în comunitățile care au fost afectate de dezastre naturale și de-a lungul acestei pandemii care ne-a afectat pe toți. Firul comun în toate aceste situații grele este hotărârea neșovăielnică a americanilor de a se ajuta unii pe alții”

Citește și:
Alina Pușcău a anunțat că se căsătorește și face primele declarații despre logodnicul ei

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video