Trucuri feminine care crezi că îl atrag, dar de fapt îndepărtează un bărbat

Există câteva trucuri feminine consacrate, dar care te induc în mare eroare. Efectul lor este invers celui scontat!

Trucuri feminine care crezi că îl atrag, dar de fapt îndepărtează un bărbat

Atât bărbații, cât și femeile au în tolbă o serie de tehnici de seducție. Desigur, lucrurile au evoluat mult de la scăparea accidentală a batistei, mesajele secrete, cartonașul de bal și curtarea cavalerească. Societatea în sine s-a schimbat. Femeile și-au câștigat dreptul la vot, divorțează, întrețin familii, construiesc cariere impresionante. Iar în această transformare, spun unii, feminitatea și-a pierdut din intensitate. Poate contextul e diferit, dar temperamentul are aportul său. O femeie era dominatoare și în epoca lui Jane Eyre, doar că era nevoită să apeleze la mai multe tertipuri discrete. Dar și acum când e mai asumată și are libertatea să fie mai directă. În orice caz trucurile feminine de a cuceri un bărbat încă există, unele cu note moderne, altele parcă încă păstrând un parfum de epocă. Sunt toate eficiente? Ei bine, nu.

Atitudinea copilărească

Un bărbat își dorește să fie în relație cu o femeie, nu cu o adolescentă. Să știe că se poate baza pe ea când este într-un impas, are o problemă, iar ei doi fac o echipă. Feminitatea îi complimentează masculinitatea, îi trezește spiritul protector, îl păstrează în rol de partener. O atitudine copilărească îl plasează în rol de părinte, și prea puțini bărbați vor să fie tații iubitelor lor. Ce să mai spunem că asta afectează viața sexuală

Dramatizarea…

… este foarte obositoare. Toate acele scene ca de teatru, cu conflicte intense, din motive prea puțin capitale, ca el apoi să te caute, să își ceară scuze, episoade de plâns, lamentări etc consumă relația. Inițial bărbatul poate considera că ești foarte sensibiilă, că îl iubești foarte mult și te rănește aproape orice, că îl dorești enorm în viața ta. Dar după această etapă, în care vede frecvent episoade de drama queen, începe să-și dea seama cam ce reprezintă ele: tehnici de manipulare. Așadar prin toate acestea nu îl apropii, nu îl determini să acționeze cum vrei tu, ci treptat îl îndepărtezi.

Ești distantă

Atitudinea inconstantă de cald/rece e o lecție de bază pe care fetele o învață încă din adolescență. Una foarte greșită! Nu-i arăta că îl placi, fii mai distantă ca să îi stârnești interesul întrețin o relaționare nesănătoasă, care până la urmă atrage bărbații doritori de trofee feminine. Un bărbat securizant va da înapoi în fața unei asemenea comportament instabil.

Faci pe proasta

Poate suna puțin dur, dar unele femei foarte inteligente îmbracă haina frivolității și par cele mai superficiale și neserioase, deși în realitate sunt fix opusul! Cred că prin această atitudine sunt amuzante și provoacă masculinitatea. Dar își fac singure rău atrăgând bărbații interesați doar de aspectul fizic, eventual numai de sex, și îndepărtându-i pe cei la care chimia intelectuală este absolut obligatorie.

Explozia de complimente

Îl complimentezi în exces, știind că orgoliul masculin are nevoie să fie mângâiat. Iar nevoile de validare, de a primi atenție și a ne simți importanți le avem cu toții. Însă atunci când complimentul nu este sincer, asta se simte, și se traduce din nou prin superficialitate și manipulare. Ce nu suportă bărbații? Să încerci să-i joci pe degete.

Te minimizezi tu pe tine…

… ca el să se simtă mascul. Te critici ca el să vină cu un compliment, să te asigure că nu ești așa cum spui. Joci o carte extrem de riscantă pentru că mesajul de bază transmis e unul singur: nu am încredere în mine.

Citește și:
Un bărbat asumat, cu încredere în sine, e cea mai bună alegere. Ce câștigi dacă ai un astfel de partener de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle