Ți-e teamă să nu mai suferi? Cum te comporți când ți-ai închis inima în fața iubirii

Teama că vei suferi din nou e paralizantă. În teorie îți dorești o nouă relație de cuplu, să iubești, dar felul în care te porți te duce în direcția opusă.

Ți-e teamă să nu mai suferi? Cum te comporți când ți-ai închis inima în fața iubirii

Pentru orice există un pol pozitiv și unul negativ. Atunci când iubești există și riscul să suferi. Suferi chiar și când ai încheiat tu relația, nu doar când ești părăsită. Doar că în a doua situație tristețea, dezamăgirea, frustrarea implică un grad atât de mare de vulnerabilitate încât din dorința de a nu a mai simți valul imens de durere pur și simplu eviți inconștient (sau nu) bărbații. Mai ales pe aceia cu care există posibilitatea unei relații serioase, unde lucrurile să evolueze o dată cu sentimentele. Inclusiv faptul că te îndrăgostești de bărbați indisponibili (în relații, căsătoriți, care vor doar aventuri) spune ceva despre propria ta indisponibilitate emoțională. Comportamentele de evitare a iubirii sunt extrem de diverse.

Ești agățată emoțional de fostul

V-ați despărțit de o bună bucată de timp, dar încă fantasmezi la el, spui că ai sentimente și nu poți merge mai departe cu altcineva. Oare nu îi dai drumul pentru că îți este extrem de frică să devii din nou vulnerabilă cu un alt bărbat? Fiecare despărțire are un timp de metabolizare emoțională, de doliu, dar când acesta este perpetuat analizează și beneficiile care mențin simptomul. În cazul de față protecția împotriva unei noi suferințe.

Refuzi binele din fața ta

Un bărbat securizant ți se pare extrem de plictisitor. Chiar dacă are un fizic plăcut insiști că nu te atrage. Sau începi o poveste cu cineva și îți spui că e prea frumos să fie adevărat, începi să cauți defecte sau provoci tu conflicte fără sens, aruncând vina pe el. Dacă celălalt a făcut cea mai mică greșeală dai dovadă de inflexibilitate și consideri că este un semn clar că trebuie să te retragi.

Eviți complet bărbații

La un nivel extrem, refuzi orice tip de ieșire cu prietenii care presupune cea mai mică șansă să întâlnești pe cineva. Iar dacă un bărbat începe să te curteze îl refuzi prompt sau abil îl transformi în prieten. Mai mult, se poate ca nici măcar să nu vezi semnele că el te place!

Ești detașată emoțional

Ca să nu simți durerea pur și simplu te-ai detașat emoțional. Dar blocajul nu permite nici experimentarea emoțiilor pozitive. Nu te poți bucura pentru nimeni și nici pentru tine. Nu suporți să socializezi alături de cupluri, să vezi gesturi de tandrețe, nici măcar comedii romantice.

Nu lași loc în viața ta…

… pentru întâlnirile cu bărbați sau o potențială relație. Dacă faci o analiză rapidă a felului în care arată programul tău, realizezi că efectiv nu ai când să te vezi cu cineva. Și nici nu ești dispusă să faci compromisuri în sensul ăsta, să îți rearanjezi activitățile.

Nu ești abordabilă

Indiferent cât ești de frumoasă, cât de bine arăți fizic, de cochetă și stylish ai fi, atitudinea funcționează ca cel mai fioros câine de pază. Sarcasmul, cinismul, aroganța, atitudinea închisă țin la distanță pe oricine. Sau eventual stimulează vânătorii profesioniști care oricum nu își doresc relații, ci doar ținte sau redute greu de cucerit.

Citește și:
Dovezi că ai o relație de cuplu sufocantă care vă împiedică să fiți cu adevărat fericiți

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle