Savantii au teleportat pentru prima data un obiect in spatiu

Oamenii de stiinta au teleportat cu succes un obiect de pe Pamant in spatiu, pentru prima data in istorie, deschizand drumul pentru noi studii extrem de ambitioase.

Savantii au teleportat pentru prima data un obiect in spatiu

O echipa de cercetatori din China a teleportat un obiect pe orbita Terrei, sub forma unui foton ce a fost transferat la bordul unui satelit aflat flat la o altitudine de peste 500 de kilometri, conform MIT Technology Review. Este cea mai indepartata distanta testata pana acum in experimentele pentru teleportare, sustin cercetatorii, iar munca lor a fost publicata online in deschiderea site-ului arXiv.

Acum o luna, oamenii de stiinta au trimis milioane de fontoni din statia terestra din Tibet catre un satelit aflat la o altitudine mai mica si au reusit in mai mult de 900 cazuri.

Cei de la MIT descriu acest proces ca fiind un „fenomen ciudat”, care se intampla atunci cand „doua obiecte cuantice, cum sunt fotonii, se formeaza in acelasi timp in spatiu, deci impartasesc aceeasi existenta”.

Cercetatorii chinezi, pe langa faptul ca au reusit sa teleporteze primul obiect de la sol pe orbita terestra, au si creat prima retea cuantica satelit-sol, doborand recordul de la distanta pentru o masurare a inseparabilitatii cuantice.

Citeste si:
Volvo va lansa doar masini electrice din 2019

Text: Teona Tomoiaga
Foto:123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle