Indicatori care îți arată că ești cu adevărat fericită în relația de cuplu

Se poate întâmpla să fii cu adevărat fericită în cuplu și să nu-ți dai seama? Desigur, dacă te gândești la o perpetuă stare de Nirvana. În realitate lucrurile sunt mult mai simple.

Indicatori care îți arată că ești cu adevărat fericită în relația de cuplu

Când te întâlnești cu prietenele și vorbești despre partenerul tău de cuplu, întrebarea care vine aproape ca un lait motiv este: ești fericită? Și aici te blochezi. Ce e fericirea? De unde știi că ești fericită? Sunteți poate de multă vreme împreună, au dispărut cu desăvârșire fluturașii din stomac și ca atare poți spune că ești fericită? Asta dacă asociezi acest sentiment cu perioada euforică de la început. Ceea ce știi tu sau îți imaginezi despre fericire are legătură cu realitatea sau e mai degrabă desprins din filme și cărți?

Satisfacția

Pur și simplu ești mulțumită. Ai o stare de bine, te simți satisfăcută de cum se derulează lucrurile în relația voastră. Ați ajuns la un echilibru în ceea ce privește comunicarea, așteptările, colaborarea și complicitatea dintre voi.

Simți gratitudine

Ești recunoscătoare pentru tot ce ai, pentru cum ești tratată, pentru ceea ce primești. Nu te concentrezi pe defectele partenerului, ci vezi mult mai clar calitățile lui, îl apreciezi, îl respecți. Îți este foarte ușor să te concentrezi pe pozitiv întrucât ești înconjurată de el.

Oferi cu inima deschisă

Nu percepi relaționarea dintre voi ca pe o tranzacție. Nu ești atentă la ce oferă el, ca ulterior să îi dai înapoi fix în aceeași cantitate. Fie că vorbim despre lucruri materiale sau manifestări emoționale, de afecțiune, tandrețe. Nu ții această contabilitate, nu simți că te înfrânează ceva să te comporți natural și să fii generoasă sufletește.

Trăiești în prezent

Conflictele pe care le-ați avut sunt rezolvate. Iar când vă aprindeți și cearta este în plină desfășurare vă concentrați pe găsirea de soluții agreate de amândoi. Nu vă reproșați lucruri de acum 5 ani, nu scoateți scheleți din dulap. Chiar dacă vă doriți împreună un viitor frumos, știți că baza pentru el este prezentul trăit cât mai în acord cu nevoile voastre.

Îți place cine ești…

… alături de el. Se întâmplă să ne concentrăm pe celălalt. Ce ne place la el, cum se poartă, ce puncte forte are etc. Însă omitem să analizăm cum și cine suntem noi în cuplu. Ești mulțumită de ce vezi în oglindă? Te simți confortabil cu persoana ta de acum, din povestea voastră de iubire? Cum ai crescut, evoluat în prezența lui?

Apreciezi lucrurile mărunte

Nu ai nevoie de stimulare permanentă care să îți aducă starea de bine sau nu te autoliniștești prin diverse lucruri. Nu îți găsești liniștea și fericirea în shopping, nu trăiești doar pentru vacanțe și evadări de weekend. Calitatea vieții voastre este ridicată nu prin aspectul material, ci prin capacitatea de a vă bucura chiar și de cele mai simple sau mărunte gesturi ori întâmplări.

 

Citește și:
Ghid de comunicare pentru începutul relației. Ce să faci și ce să eviți la primele întâlniri

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle