Fotografii inedite din culisele celebrului Calendar Pirelli 2022

Cântărețul și fotograful Bryan Adams se află în spatele fotografiilor din cadrul Calendarului Pirelli pentru ediţia din 2022.

Bryan Adams este cel responsabil pentru realizarea fotografiilor pentru celebrul Calendar Pirelli 2022, cunoscut deja de multă vreme și drept „The Cal.” Fotografiile făcute de cântărețul și fotograful canadian în vârstă de 61 de ani marchează, de fapt, și întoarcerea calendarului Pirelli, ediția 2021 fiind suspendată ca urmare a pandemiei.

Bryan Adams s-a arătat mândru de această oportunitate. „Sunt mândru că am fost ales în calitate de fotograf al Calendarului Pirelli 2022. Combinaţia dintre fotografie şi muzică reprezintă ceva foarte interesant, iar viitorul calendar va conţine, bineînţeles, câteva persoane extraordinare”, a declarat Bryan Adams.

Numele Calendarului Pirelli 2022 realizat de Bryan Adams este „On The Road.” În cadrul acestuia, ne vor fi prezentate unele dintre personalitățile din lumea muzicii, fotografiate de cântăreț în Los Angeles, dar și în Capri, sugerând astfel ideea unei călătorii care aduce împreună artiști care au naționalități, genuri muzicale, vârste și povești diferite. „Am fost pe drum în ultimii 45 de ani pentru că viața unui muzician este formată din drumuri, călătorii, timp așteptat în hoteluri și apoi ore petrecute în spatele scenei”, povestește Bryan Adams care a realizat ediția cu numărul 48 a Calendarului Pirelli în două zile de muncă intensă la Los Angeles în luna iunie, acolo unde s-au strâns majoritatea celor din distribuție, urmată de o zi la Capri la sfârșitul lui iulie.

Vedetele renumitului Calendar Pirelli 2022 sunt Cher, Grimes, Jennifer Hudson, Normani, Rita Ora, Bohan Phoenix, Iggy Pop, St. Vincent și Kali Uchis. Au fost pozate în Los Angeles, pe străzile orașului, la Palace Theatre și la hotelul Chateau Marmont.

CONȚINUT VIDEO ELLE

În ciuda faptului că Bryan Adams este cunoscut în special pentru performanțele în muzică, fotografia nu este o pasiune nouă pentru el. Încă de la sfârșitul anilor ’90, a îmbinat cariera sa rock cu fotografia, iar de-a lungul anilor a pozat muzicieni, actori, modele, dar și veterani ai războiului din Afganistan. Printre personalitățile fotografiate de el le amintim pe Amy Winehouse, Mads Mikkelsen, Mick Jagger și Naomi Campbell. De asemenea, portretele realizate de el au apărut în publicații de succes, precum Vogue, Vanity Fair, GQ și Harper’s Bazaar.

Bryan Adams a publicat și o serie de cărți cu operele sale, American Women (2004) și Exposed (2012). Cântărețul are 3 nominalizări la Oscar, 5 nominalizări la Globul de Aur și un premiu Grammy.

Fără îndoială, Calendarul Pirelli este cel mai cunoscut, dar și râvnit calendar din lume. S-a lansat în 1964 și an de an a reușit să ne impresioneze, iar un exemplu în acest sens ar fi ediția cu numărul 47, realizată de Paolo Roversi și intitulată „În căutarea Julietei”, a cărei sursă de inspirație a fost reprezentată de drama atemporală a lui Shakespeare. Protagonistele au fost Claire Foy, Mia Goth, Chris Lee, Indya Moore, Rosalía, Stella Roversi, Yara Shahidi, Kristen Stewart și Emma Watson. Atunci a fost pentru prima dată când calendarul a îmbinat arta fotografică cu cinematografia, fiind însoțit de un scurt film. În video-ul de 18 minute, Paolo Roversi interpreta rolul regizorului intervievând candidatele pentru rolul Julietei, care trec pe rând prin centrul obiectivului acestuia, pentru a înfățișa diversele trăiri ale personajului, traversând o gamă largă de emoții și expresii.

Printre fotografii care au realizat în trecut calendarele Pirelli se numără Annie Leibovitz, Peter Lindbergh, Paolo Roversi, Albert Watson, Tim Walker, Mario Testino sau Helmut Newton.

Prezentarea Calendarului Pirelli va avea loc în această toamnă, în luna noiembrie.

Citește și:
Rihanna este oficial cea mai bogată cântăreață din lume. Ce avere fabuloasă are vedeta

Foto: Pirelli

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video