Ești singură de mult timp? De ce e un mare avantaj pentru o viitoare relație de cuplu

Pentru că ai fost singură o vreme, ai avut posibilitatea să înveți o serie de lecții extrem de utile pentru momentul când îți vei asuma o relație serioasă.

Ești singură de mult timp? De ce e un mare avantaj pentru o viitoare relație de cuplu

Pentru unele femei a fi singură este invalidarea supremă. Au pus semnul egal între fericire și relația de cuplu ori validarea socială a relației contează mai mult decât calitatea ei. Nu știu să funcționeze independent și au nevoie de cineva care să le împingă de la spate sau să le traseze drumul pe care să-l urmeze. Teama de singurătate este paralizantă așa că se complac în povești nici pe departe împlinitoare emoțional. Dar oare ce se întâmplă când a trecut o vreme de la ultima relație și ai avut timp să stai tu cu tine, nevoile și fricile tale?

Ai descoperit ce îți place (sau nu)

Adică ai învățat să fii fericită de una singură. Încă de mici suntem influențate de basmele unde viața eroinei este tristă, mizeră și se schimbă radical atunci când apare prințul sau Făt Frumos. Evident că un partener de cuplu aduce un plus de bucurie, împlinire, însă este esențial ca sursa stării tale de bine să nu vină exclusiv din relație. Singurătatea ți-a permis să explorezi viața cu bune și cu rele. Să descoperi ce funcționează pentru tine sau nu. Ce te atrage sau nu. Ai putut să-ți sculptezi existența după bunul tău plac, să crești calitatea propriei vieți independent. Iar ăsta e un avantaj inclusiv în alegerea viitorului partener, întrucât o vei face conștient, nu din frică.

Calitatea relațiilor tale a crescut

Familia, prietenii reprezintă plasa noastră de siguranță emoțională. Ți-a s-a întâmplat să ai o relație, să rupi sau să rărești legătura cu prietenii tăi, iar în momentul despărțirii să te simți complet singură și pustiită? Timpul în afara cuplului ți-a oferit șansa să cultivi zona de socializare, prietenie. Să-ți formezi un cerc de apropiați, cunoștințe, să-ți îmbogățești viața cu diferite persoane pe care le apreciezi autentic.

Te simți mai bine tu cu tine

Tu ești cea mai importantă persoană din viața ta! Adultul sănătos care ia decizii, prietena blândă pentru tine. Acel părinte suficient de bun de care ai fi avut nevoie în copilărie, dar poți fi acum tu pentru copilul tău interior. O multitudine de instanțe interioare care te ajută să fii în armonie cu tine, să te hrănești tu emoțional. Asta te face să nu mai fi sufocantă sau needy în relații, întrucât relația cu tine se află în echilibru.

Ți s-a schimbat optica pentru bărbați

Vei spune că nu te ajută să ai standarde înalte, întrucât un bărbat de calitate e greu de găsit. Și așa este, poate va dura o vreme. Dar te interesează să ai o simplă relație, sau să ai alături partenerul acela cu care să faci echipă, alături de care să te simți în siguranță, care răspunde nevoilor tale emoționale? Așa că ești dispusă să aștepți în mod activ. Dând șanse și fiind curioasă să-l descoperi pe cel din fața ta. Inclusiv imaginea despre relații poate că s-a schimbat. Nu mai cauți aventura supremă, neliniștea, gesturile grandioase, love bombing-ul, ci o iubire mai matură.

Citește și:
Câștigi mai mult decât partenerul tău de cuplu? De ce banii ar putea fi o problemă care intervine între voi

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle