Ești genul care împărtășește tot prietenilor? Ce aspecte din viața privată ar trebui să rămână nespuse

Uneori viața privată este necesar să rămână privată. Și chiar dacă în prietenii tăi ai foarte mare încredere, iată câteva situații când transparența este în dezavantajul tău.

Ești genul care împărtășește tot prietenilor? Ce aspecte din viața privată ar trebui să rămână nespuse

Viața privată nu o expui cu oricine. Ai câteva persoane pe care te bazezi și cu care te simți în siguranță să îți arăți vulnerabilitatea. Le ceri sfaturi, le spui ce te preocupă, practic față de ei nu ai secrete. Este absolut grozav să ai în jurul tău astfel de oameni, iar ei formează plasa ta de siguranță socială și emoțională. Cu toate astea un astfel de comportament lucrează împotriva ta. Nu spunem să îți dezvolți suspiciunea, să rupi legăturile, ci să devii tu cea mai bună prietenă a ta, tu să fii pilonul tău de rezistență și părerea ta să fie cea care contează cel mai mult.

Țeluri și planuri de viitor

Ai o nouă idee de afacere, un plan profesional care te încântă teribil, un vis pentru care ai găsit mijloacele să-l faci să devină realitate. Așa că începi să le povestești tuturor celor apropiați planurile tale. Și astfel ventilezi nu cu o persoană, ci cu mai multe, îți descarci energia. Și treptat îți pierzi… motivația. Dacă intervine și critica din partea lor cu atât mai mult te descurajezi și nu mai pui în act țelurile care îți produceau atâta bucurie.

Detalii foarte intime din cuplul tău

Aici discutăm despre intimitatea profundă a relației de cuplu, aspecte care sunt particulare relației și așa ar trebui să rămână. Povestind detalii foarte intime exporți intimitatea în exteriorul relației, poate chiar îi trădezi încrederea partenerului care ți-a spus lucrurile respective ție, nu prietenilor tăi.

Cum îți cheltui banii

Chiar dacă sunt prietenii tăi și în mod cert aveți o mulțime de valori și principii comune, între voi există și diferențe, inclusiv legate de aspectele financiare. Poate tu vrei să îți iei o casă, să schimbi toată mobila, iar o prietenă nu crede în a deține lucruri. Ea e de părere că suma respectivă mai bine o investești în călătorii, experiențe. Dar să ai locul tău ție îți dă o stare de confort și siguranță. O mașină e văzută ca o investiție proastă de un prieten, dar pentru tine este o declarație de independență. Un curs ține de progresul tău profesional pe când altcineva consideră că ești mai câștigată dacă ești autodidactă.

Secrete de familie

Prietenii tăi țin la tine și au tendința de a deveni protectori. Secrete de familie dureroase îi vor face probabil să devină furibunzi și foarte acuzatori în ceea ce îi privește pe părinții tăi, pe care tu îi iubești și cu care nu îți dorești să rupi legătura sau să intri într-o luptă ori să te răzbuni.

Gesturi de generozitate

Ajuți frecvent o familie nevoiașă? Susții un copil la școală? Periodic faci donații la un cămin de bătrâni, copii sau un adăpost de animale? Gesturile acestea se fac din inimă, nu pentru a obține atenție de la cunoscuți. Validarea ar trebui să vină din interior.

Informații despre alte persoane

Poate nu aveți o relație atât de strânsă, dar cineva ți-a povestit lucruri delicate sau foarte personale. A avut încredere în tine, nu-i trăda această investire. Nu duce vorba mai departe, la prietenii și apropiații tăi. Se vor gândi că faci la fel și cu secretele lor? Probabil. În mod cert nu îți trădezi prietenii buni dacă nu le spui tot, indiferent că îți cer asta fățiș sau nu.

Citește și:
Spiritul estival ți-a afectat ritmul de lucru? Strategii psihologice ca să fii mai eficientă la serviciu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle