De ce este util video call-ul ori de câte ori vorbești cu partenerul de cuplu

Apelează la video call în discuțiile cu partenerul de cuplu. Nu ca o formă de control, ci de îmbunătățire a comunicării.

De ce este util video call-ul ori de câte ori vorbești cu partenerul de cuplu

În pandemie video call-ul a fost asociat cu ședințele la care trebuia să te aranjezi cât de cât, deși de la brâu în jos erai în pantaloni de trening sau chiar de pijama. În contexte de cuplu, mulți văd video call-ul ca soluția perfectă de a afla exact ce face partenerul. Dacă este cu adevărat acolo unde spune că s-a dus, cine îi este alături etc. O formă de control eficace, favorizată de tehnologie. Asta dacă celălalt răspunde. Sau o modalitate de a securiza un partener gelos, căruia să îi arăți live fiecare pas pe care îl faci. Din nou o variantă disfuncțională. Pe lângă aceste opțiuni există și câteva beneficii pentru comunicarea în cuplu, pe care ar fi util să le fructificați.

Încinge atmosfera

Da, video call-ul poate funcționa ca preludiu pentru sexul materializat când vă întâlniți acasă. Sau ai o zi în care părul îți stă bine, ești foarte drăguță și în felul acesta îi oferi un preview partenerului pentru o bună formă a ta. Sex online? De ce nu! Poate că unul este plecat într-o deplasare cu serviciul, aveți o relație la distanță iar sexul virtual este mult mai ușor de obținut prin video call.

Păstrează conexiunea…

… și contribuie la crearea ei. Partenerul dorește nu doar să te audă, ci să te și vadă, fără să fie vorba despre o formă de control, ci despre plăcerea interacțiunii. Ca și cum îl ai pe celălalt aproape, chiar lângă tine pe canapea sau lângă birou.

Dezamorsează conflicte

De câte ori nu ți s-a întâmplat să te cerți teribil datorită unei fraze, care citită cu diferite intonații capătă variate sensuri? Sau cum semnele de punctuație lipsă creează un teren propice pentru neînțelegeri sau confuzie? Așa când vorbești pe video call auzi inflexiunile vocii, observi mimica, și e cel mai aproape de discuția față în față. 

Împărtășești experiențe

Dintr-un motiv sau altul nu sunteți împreună într-un loc care arată grozav. Prin video call împărtășești în direct experiența, îi arăți celuilalt ceva frumos, care te-a impresionat, deveniți împreună parte din aceeași trăire. O aniversare sau eveniment în familie la care nu a putut fi prezent? Video call și vede când tatăl său a suflat în lumânări.

Asistență pentru ajutor

Nu te descurci cu o problemă tehnică acasă. Decât să faci poze sau să îi explici la telefon e mult mai simplu să îi arăți direct cu ce te confrunți și îi ceri un sfat pe concret. La rândul său partenerul te poate suna video ca să vă consiliați când să spunem face o achiziție la care tu nu ai putut fi prezentă.

 

Citește și:
Semnale de alarmă în cuplu care de fapt nu sunt periculoase pentru tine

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle