Cum va arăta examenul de Bacalaureat în 2020? Informații oficiale

O analiză Edupedu ne spune cum ar putea să arate examenul de Bacalaureat în 2020, în plină pandemie de coronavirus, și ce măsuri sunt necesare ca acesta să se desfășoare firesc.

Cum va arăta examenul de Bacalaureat în 2020? Informații oficiale

Pentru cei care susțin examenul de Bacalaureat în 2020, o analiză Edupedu arată că acesta va fi un eveniment cu totul și cu totul particular. Estimările, realizate în funcție de numărul elevilor care au participat anul trecut la simularea examenului, spun că 187.000 de elevi de clasa a XII-a vor participa la Bacalaureat în 2020, având în vedere faptul că anul acesta nu sunt elevi lăsați corigenți sau repetenți.

Normele impuse de Institutul Național de Sănătate Publică spun că, pentru examenul de Bacalaureat în 2020, elevii vor fi dispuși câte 10 într-o sală de clasă, ceea ce ar însemna ca 18.700 de săli să fie pregătite, în toată țara, pentru examen. Aceste clase (aproape jumătate din sălile de clasă din România, luându-le în considerare și pe cele din liceele private) vor trebui să fie echipate cu sisteme de supraveghere audio-video.

Elevii nu vor mai susține examenul de Bacalaureat în 2020 în centre zonale, adică comasați, de la mai multe școli, într-o singură unitate, așa cum s-a întâmplat în anii trecuți, iar în cazul în care numărul grupelor de câte 10 elevi va depăși numărul claselor dintr-o școală, elevii vor fi redirecționați către școli din vecinătate.

Pentru ca desfășurarea examenului de Bacalaureat în 2020 să funcționeze conform regulilor, va fi nevoie de 37.400 de profesori supraveghetori, la care se vor adăuga câte 4-5 membri ai comisiilor de examen pe școală. Profesorii care predau anumite discipline nu vor supraveghea probele la disciplinele în care sunt specializați.

Examenul de Bacalaureat în 2020 va implica o adevărată desfășurare de forțe, pe parcursul a patru zile în care mii de profesori vor fi în școli, împreună cu departamentele conexe (secretariat etc.) și va trebui asigurată și paza. Pe lângă resursele umane pe care le implică zilele de examinare, sunt necesare și măsuri de sănătate publică, se arată în analiza Edupedu – măști pentru profesori și elevi, mănuși pentru profesori și personalul auxiliar, recipiente de dezinfectant etc.

Analiza estimează că vor exista complicații datorate felului în care sunt distribuite școlile pe suprafața țării, cu aglomerări în orașele mari și clase puține în zonele rurale sau în orașele mici.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Conform Ministerului Educației, calendarul pentru examenul de Bacalaureat în 2020 debutează pe 22 iunie, cu examenul scris la Limba și literatura română, urmănd, pe 24, proba obligatorie a profilului – examen scris. Înainte de examen, elevii din anii terminali vor beneficia de pregătire la școală. Rezultatele la BAC 2020 se publică pe 30 iunie!

Vezi şi subiectele la matematică la BAC 2022!

Vezi ce subiecte au picat la romana la BAC 2020, subiectele la Matematica la BAC 2020 și subiectele la Istorie la BAC 2020

Citește și:
Nu-i place sau nu ia în serios școala online? Cum îți convingi copilul să fie mai implicat

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din video