Cum sa refuzi elegant o invitatie

Este mai bine si mai elegant sa raspunzi unei invitatii, chiar si daca dai un raspuns negativ, decat sa nu o faci deloc.

Cum sa refuzi elegant o invitatie

Viata se desfasoara pe repede inainte acum si este de inteles ca lumea nu mai are timp sa raspunda la invitatii. Iar unii oameni chiar prefera sa nu raspunda deloc pentru ca stiu ca nu ar putea sa ajunga la respectivul eveniment. Insa sa lasi pe cineva sa astepte un raspuns este pur si simplu nepoliticos.

Este perfect acceptabil sa refuzi o invitatie! Atat timp cat faci acest lucru elegant si intr-o maniera care sa nu ofenseze gazda, cu siguranta vei primi o alta invitatie in viitor. Nu este nevoie sa inventezi scuze; pastreaza-ti motivatia simpla si concisa.

Iata cum sa refuzi o invitatie intr-un mod elegant:

Ce sa nu spui: „Sunt foarte obosita si nu pot ajunge.'

Ce sa spui in schimb: „Apreciez sincer invitatia, insa in aceasta seara am nevoie de odihna. Sper ca intelegi.'

Nicio gazda nu vrea sa auda ca preferi sa dormi decat sa mergi la serata sa, asa ca fa sa para astfel incat iti programasei de dinainte aceasta seara pentru a te odihni – chiar daca nu ai facut asta. Dupa o saptamana lunga, aproape toti suntem obositi in serile de vineri, asa ca nu este cea mai buna scuza pentru a refuza o invitatie. In plus, daca spui doar ca esti obosita, gazda ar putea sa iti spuna ca petrecerea incepe oricum tarziu, asa ca te poti odihni inainte. Fii eleganta, dar ferma, si nu va putea sa te convinga sa vii daca tu nu iti doresti.

Ce sa nu spui: „Imi este dor de sotul meu.'

Ce sa spui in schimb: „Invitatia suna foarte bine, dar, din pacate, sotul meu si cu mine planuisem o seara in doi. Vin cu mare placere data viitoare!'

Cand spui ca iti este dor de sotul tau, gazda ar putea sugera sa il iei si pe el cu tine. Iar daca asta se intampla, va trebui sa inventezi o alta scuza! Evita totul prin a spune ca voi doi aveti planuita o seara speciala in cuplu.

Ce sa nu spui: „Nu ma simt bine.'

Ce sa spui in schimb: „Ce pacat – mi-am facut alte planuri. Sper ca petrecerea ta va fi un succes!'

Sa minti in legatura cu starea ta de sanatate nu este o idee buna. Peste 4 ore cand esti in oras si ai baut cateva cocktail-uri va fi foarte usor sa uiti acea mica minciuna pe care ai spus-o. Gazda iti va vedea pozele de pe Instagram si se va intreba de ce ai mintit-o.

Ce sa nu spui: „Am calatorit destul de mult in ultimul timp si nu mai am energie sa mai fac ceva.'

Ce sa spui in schimb: „Am planuri exact atunci. Putem reprograma intalnirea noastra?'

Sa te porti ca si cum evenimentul la care esti invitata este obositor va ofensa gazda. Spune-i ca ai deja planuri – nu trebuie sa stie ca acele planuri inseamna de fapt sa te pui la curent cu serialul tau preferat. Cere-i sa reprogramati, dar tine-te de cuvant de data aceasta.

Ce sa nu spui: „Fiul meu a fost racit saptamana trecuta asa ca am atat de multe de facut.'

Ce sa spui in schimb: „Mi-ar placea sa vin la petrecerea ta, insa am promis ca fac altceva la acea ora, asa ca nu voi putea ajunge. Sper ca va fi distractiva!'

Nu inventa o scuza care este legata de starea altcuiva de sanatate sau de a ta (vezi mai sus). Desigur, un copil bolnav este o scuza foarte buna, insa este atat de buna incat gazda ar putea sa decida sa isi amane petrecerea pana cand fiul tau se va simti mai bine. Gazdele sunt, in mod natural, foarte adaptabile diverselor situatii, daca te vor la petrecerea lor. Vor face tot ce le sta in putinta sa te convinga sa vii. Un alt angajament este singurul lucru care te poate ajuta sa refuzi invitatia elegant.

Ce sa nu spui: „Nu imi cheltuiesc banii pentru care am muncit din greu pe nunta ta de pe Coasta de Azur.'

Ce sa spui in schimb: „Din pacate, nu va putea fi posibil pentru mine sa fiu prezenta la nunta ta. Sotul meu si cu mine am vrea sa va invitam pe tine si logodnicul tau la cina intr-o seara ca sa sarbatorim inainte sa plecati.'

Nu esti obligata sa spui da la fiecare invitatie la nunta. Dar daca nu vrei sa mergi, cel mai bine este sa anunti cat de curand posibil. Ar putea fi resentimente la inceput, insa daca ea sau el iti sunt prieteni buni, vor intelege. O nunta organizata unde in afara tarii este o investitie destul de mare si este de inteles ca nu toata lumea isi va putea permite. Incearca sa te revansezi fata de cuplu oferindu-le un cadou frumos sau scotandu-i in oras la cina.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle