Comportamente greșite care te fac să alegi cei mai toxici bărbați

Spui că n-ai noroc în dragoste și te-ai săturat de bărbați egoiști care nu sunt în stare să construiască o relație. Uită-te și la acele comportamente greșite care mereu îți aduc același rezultat.

Comportamente greșite care te fac să alegi cei mai toxici bărbați

Te gândești că este soarta, că fetele bune nu au noroc. Că toți bărbații buni sunt luați, iar tu ai atras numai cazuri fără de speranță ca viitor de relație stabilă, serioasă. În final nu poți controla ceea ce atragi, poate veni către tine orice tipologie de bărbat, însă poți controla ceea ce alegi. În același timp poți controla cum te raportezi tu la bărbați și care sunt acele comportamente greșite prin care te autosabotezi.

Capitulezi

Adică e ca și cum mergi pe coji de ouă și faci tot posibilul să nu superi, să nu atragi critica, judecata, abandonul. Așa că nu spui nimic din ce te deranjează, faci cum vrea celălalt chiar dacă pentru tine nu este deloc agreabil.

Trăiești în mintea ta

Relația nu e grozavă, însă tu te convingi că este. Realitatea lasă de dorit, iar în capul tău trăiești o feerie, o frumoasă poveste. Până când celălalt acționează într-un mod care cutremură acest scenariu de basm. De multe ori și atunci te convingi că lucrurile nu stau așa cum sunt de fapt.

Relația înseamnă fericire

Aici putem lua în calcul și componenta socială. Dacă trăiești într-un mediu unde toți prietenii tăi sunt căsătoriți sau în relații de lungă durată poți considera că ei sunt fericiți și tu nu. Dacă părinții au insistat semnificativ pe importanța uriașă a căsătoriei, că actul împlinește o femeie (alături de copii), poți din nou cădea în această capcană unde relația egal fericire. Ca atare nu investești în construirea propriei vieți la nivel individual, nu te bucuri de experiențe pentru că ești singură. Iar căutarea unui partener devine unica și principala misiune, fără să mai conteze de fapt cum te simți în relație cu omul respectiv.

Crezi că relația te va salva

Aici partenerul de cuplu poate căpăta accente paterne. Să devină tatăl bun pe care nu l-ai avut niciodată. Ori salvatorul călare pe calul alb ce te va salva de tristețe, singurătate, te va ajuta cu problemele financiare sau te va împinge mereu de la spate, căci tu consideri că nu ești capabilă să te descurci singură.

Nu pui limite…

… ori dacă le pui chiar tu le încalci, nu le respecți. Cum să țină cont celălalt de nevoile tale, dacă nici măcar tu nu faci asta? Avem limite rigide, care nu permit niciun fel de flexibilitate, limite permeabile și limite difuze, care practic nu există.

Vrei tu să îl salvezi

Aproape că este caz social, îl sprijini material, îl susții în dezvoltarea profesională la modul că tu îi creezi un drum în acest sens. Ori te transformi în psihologul de serviciu și încerci să îi vindeci rănile emoționale, să îl aduci pe calea cea bună. Într-un fel sau altul ai tendința de a-i controla viața.

Nu îți iei lecțiile necesare…

… din experiențele trecute. Ca să ai un rezultat diferit este necesar să acționezi diferit. Ceea ce nu se întâmplă, și te miști ca un șoricel pe rotiță, pedalând către nicăieri.

  

Citește și:
Modul în care nevoia ta de control îți distruge relația de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle