Cele mai interesante evenimente la Bookfest 2015

Dintre zecile de lansari si evenimente care vor avea loc in weekend la Bookfest, am selectat pentru voi cateva la care ar fi pacat sa lipsiti!

Cele mai interesante evenimente la Bookfest 2015

Duminica, 24 mai

Ora 12:00, Scena C1
Lansare „Cronica de Cotroceni”, de Adriana Saftoiu
Invitati: Mihai Razvan Ungureanu, Luca Niculescu
Moderator: Adrian Serban

Adriana Saftoiu , consilier al Presedintelui Romaniei si purtator de cuvint al Administratiei Prezidentiale in perioada 21 decembrie 2004 – 28 martie 2007, va lansa volumul „Cronica de Cotroceni”, o marturie condusa inteligent despre o epoca si citeva dintre personajele ei aflate la putere sau in preajma acesteia, dar si despre ce se poate intimpla atunci cind convingerile personale ajung sa se afle in opozitie cu ale celor din jur. Cred ca vom afla lucruri interesante din aceasta carte.

Ora 13:00, Scena Agora / Pavilionul C4
DEZBATERE: Bohumil Hrabal, Povestitorul de la Tigrul de Aur
Participa: Mircea Cartarescu (scriitor), Filip Florian (scriitor), Anca Irina Ionescu (traducator), Sorin Paliga (traducator), František Zachoval (traducator)
Moderator: Luiza Vasiliu
O dezbatere dedicata lui Bohumil Hrabal, considerat de multi una dintre cele mai importante voci ale literaturii secolului XX, tradus cu succes astazi in limba romana de Curtea Veche Publishing si Editura ART. La fel cum s-a petrecut peste tot in lume unde au fost traduse, editiile in limba romana ale cartilor lui Bohumil Hrabal au adunat in jurul lor o comunitate de hrabalieni pasionati, cuceriti definitiv de umanismul tragicomic şi umorul savuros al operei sale. Scriitorii Mircea Cartarescu si Filip Florian vin sa confirme la Bookfest apartenenta la acest grup, alaturi de cunoscutii boemisti Anca Irina Ionescu si Sorin Paliga.

Ora 13:30, Standul Curtea Veche Publishing / Pavilion C2
Lansare „Margareta. Marturia unui sfert de veac regal” de Sandra Gatejeanu-Gheorghe
In prezenta ASR Principesei Maria a Romaniei
Participa: Sandra Gatajeanu-Gheorghe, Iren Arsene, Stefan Caltia, Andrei Muraru
Moderator: Miruna Meirosu

Principesa Mostenitoare Margareta, cea mai mare dintre fiicele Regelui Mihai I si a Reginei Ana, este cea care si-a insotit tatal in vizitele sale in tara inca din ianuarie 1990, imediat dupa prabusirea regimului totalitar. Au trecut 25 de ani de atunci, timp in care Familia Regala a ridicat o constructie sociala, culturala şi educationala şi o institutie regala respectata.
Principesa Maria, cea care va fi prezenta la lansarea acestui volum, s-a mutat definitiv in Romania in ianuarie 2015, la cererea surorii ei, Principesa Mostenitoare. Remarcam si prezenta, pe lista invitatilor la aceasta lansare, a pictorului Stefan Caltia. Asadar, va fi o lansare cu personalitati remarcabile, pe care ar fi pacat sa o ratezi!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle