Cele mai interesante evenimente la Bookfest 2015

Dintre zecile de lansari si evenimente care vor avea loc in weekend la Bookfest, am selectat pentru voi cateva la care ar fi pacat sa lipsiti!

Cele mai interesante evenimente la Bookfest 2015

Salonul International de Carte Bookfest si-a deschis portile miercuri, la Romexpo, locul in care, pana la sfarsitul saptamanii se vor perinda scriitori, editori, oameni de cultura, personalitati, politicieni si, desigur, publicul iubitor de carte. Editia din acest an – a zecea! – aduce peste 1.000.000 de carti, 200 de edituri si invitati de prestigiu.

Cehia este, anul acesta, invitata de onoare a Bookfest, ocazie cu care, sub sloganul „Cehia – Republica literaturii', Centrul Ceh a pregatit cateva evenimente care sa promoveze literatura ceha. Republica literaturii va fi vecina cu Republica berii, un stand care va aduce la cunostinta publicului Bookfest si alte fatete ale culturii cehe.

Copiii sunt si ei in atentia organizatorilor Bookfest, care le-au pregatit un spatiu de povesti si activitati specifice la Clubul Soriceilor de biblioteca, dar si o zona speciala unde ii asteapta universul magic al pieselor LEGO.

Daca in primele zile, ca in fiecare an, atmosfera de la Bookfest a fost destul de calma – propice, de altfel, intalnirilor si conversatiilor tihnite, in weekend ne asteapta o avalansa de lansari, conferinte si tot felul de alte evenimente. Am rasfoit pe indetele programul Bookfest si am selectat pentru voi cateva evenimente pe care nu trebuie sa le ratati:

Sambata, 23 mai

Ora 13:00, Scena Agora / PAV. C4
DEZBATERE: Milan Kundera, Marele singuratic al literaturii cehe
Participa: Gabriel Liiceanu (directorul editurii Humanitas), Ioana Parvulescu (scriitoare si traducatoare), Vlad Russo (scriitor), František Zachoval (directorul Centrului Ceh)
Dupa ce ani de zile a fost receptat in primul rand ca reprezentant al Primaverii de la Praga, ca disident, ori exilat politic, astazi, in perceptia cititorilor romani, Milan Kundera apare eliberat de aceste conjuncturi istorice, drept unul dintre importantii scriitori contemporani.

Ora 14:30, Standul editurii Arthur
Lansare „Micul Print”, de Antoine de Saint-Exupéry
Participa: Ioana Parvulescu (scriitoare, traducatoarea volumului), Ioana Nicolaie (scriitoare) si Florin Bican (scriitor)
Despre „Micul print”, Ioana Parvulescu scrie: „Am tradus in adolescenta Micul Print, fara alt motiv decat placerea proprie, scriind totul de mana, intr-un caiet de scoala care la un moment dat a disparut. Nu cred ca mai e vreo sansa sa-l gasesc pe undeva, prin vreun cotlon necercetat al casei copilariei mele… Acum n-am tradus cartea numai pentru mine. Sunt multe locuri in care traducerea acestei carti cere curaj de aviator. M-am straduit sa-l am. Se spune ca o carte renaste la fiecare noua traducere. „Micul Print” merita sa se nasca macar odata cu fiecare noua generatie.”

Ora 15.00, Standul Curtea Veche Publishing / Pavilion C2
Lansare „Primul pas” de Klaus Iohannis
Participa: Presedintele Romaniei Klaus Iohannis, Iren Arsene (General Manager Curtea Veche Publishing), Iulian Tanase (scriitor)

Dupa succesul exploziv al volumului „Pas cu pas”, era firesc ca Editura Curtea Veche sa vina cu o noua carte semnata de (inca) popularul presedinte Klaus Iohannis. Suntem curiosi cu totii daca „Primul pas” va atinge acelasi nivel de audienta, dar cu siguranta va fi din nou coada mare la autografe sambata asta. In orice caz, daca vreti sa-l vedeti pentru cateva minute de aproape pe presedinte, standul Editurii Curtea Veche e locul unde trebuie sa ajungeti!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle