Cele mai bune destinații de vacanță, în funcție de personalitatea ta

Alegerea următoarei destinații de vacanță nu este niciodată ușoară, însă tipul personalității tale poate decide pentru tine!

În funcție de ce fel de persoană eșți, poți alege din această listă destinația potrivită pentru tine.

Ești o romantică incurabilă: Roma, Italia

Parisul este capitala iubirii, dar ce ar fi călătorești în cea a romantismului? Ai spune despre tine că ești o visătoare ce tânjește necontenit după iubire? Dacă da, atunci lasă-ți inima și simțurile seduse de atmosfera acestui oraș. Combinația de arhitectură unică, artă, mâncare gustoasă și vin de calitate te vor face să te îndrăgostești de acest oraș. P.S. În caz că mereu ți-ai dorit o cină la lumina lumânărilor, nu există loc mai potrivit decât un restaurant din Roma.

Ești genul mai relaxat: Tulum, Mexic

Nu există loc mai bun pentru relaxare decât plaja. Ești în căutarea unei destinații relaxante, pe malul mării? Dacă vrei să scapi de tot stresul orașului, trebuie să mergi în Tulum! Acest orășel boho de pe malul mării este locul perfect pentru reîncărcarea bateriilor. Începe-ți dimineața cu o sesiune de yoga la Sanara. După, du-te la Raw Love pentru un smoothie sănătos. Lasă-ți grijile să zboare printr-un masaj la Yaan Wellness. Petrece după-amiza într-un hamac, citind cartea preferată, cu un pahar de spicy margarita alături. Seara, lasă zgomotul valurilor să te poarte în lumea viselor.

Ești curajoasă și vrei aventură: Islanda

Găsești opțiuni nelimitate în Islanda! Ești mereu în căutarea unor activități care să te împingă în afara zonei de confort, așa că de ce vacanța ta ar trebui să fie diferită? Ia-ți porția de aventură dintr-o excursie în Islanda. Dacă adrenalina te face să te simți că trăiești cu adevărat, vei avea de unde alege: excursii pe ghețari, explorări de peșteri înghețate și chiar zborul cu parapanta deasupra peisajului înghețat. Sfat: Pentru a nu rata nicio atracție, asigură-te că ai un ghid experimentat.

Ești curioasă și îți dorești să descoperi lucruri noi: Edinburgh, Scoția

Asigură-te că vei explora castelul Edinburgh. O rețea nesfârșită de alei înguste, grădini interioare secrete și atracții care abia așteaptă să fie descoperite, Edinburgh este precum o hartă a comorii ce a prins viață. Dacă ești genul curios și pasionat de dezlegarea misterelor, îți poți activa Sherlock Holmes-ul din interior și vizita Gilmerton Cove, niște tunele înconjurate de mister. Există multe teorii despre originea și funcțiile acestora, dar adevărul este încă necunoscut.

Ești mereu gata să înveți: Atena, Grecia

Iubitorii de istorie vor aprecia unul dintre cele mai vechi orașe din lume. Extinde-ți cunoștințele și potolește-ți setea de cunoaștere printr-o vizită în „Leagănul Civilizației”. Intelectualii cu o afinitate pentru istorie și filozofie vor iubi Atena. Lasă-te fascinată de faimoasa arhitectură grecească, făcând o vizită la Acropolis sau la cimitirul Kerameikos, care a fost folosit din secolul 9 I.H până la dominația romană. Pășește pe aceleași pietre pe care au mers și Platon și Socrate. Nu uita să îți rezervi măcar jumătate de zi pentru a te duce la Muzelul Național de Arheologie, o comoară plină de artefacte, ceramică și statuete.

Ești extrovertită: Tokyo, Japonia

Nu o să rămâi fără energie în capitala Japoniei. Ți se spune deseori că ești sufletul petrecerii și ești cel mai fericită acolo unde este multă lume și distracție. Tokyo este un paradis pentru extroverți, fiind plin de atracții unice, mâncăruri premiate cu stele Michelin și nenumărate opțiuni pentru distracție, care te vor stimula fără încetare. Dacă ai mai multă energie în timpul nopții, te vei simți ca acasă în Golden Gai, legendarul district renumit pentru viața de noapte. Într-unul dintre barurile mici și intime poți cunoaște localnici și afla lucruri interesante.

Ești introvertită: stațiunea Cannon, Oregon

Dacă ești la celălalt capăt al spectrului, în acest loc vei fi mulțumită de tot timpul pe care îl vei petrece singură. Personalitățile mai independente vor aprecia liniștea coastei Oregon. Prin plajele izolate, peisajul muntos și labirintul potecuțelor prin care te poți plimbă la infinit, stațiunea Cannon ar trebui să fie prima alegere a oricui își dorește o vacanță solo. Trezește-te odată cu soarele și petrece-ți ziua făcând drumeții și bucurându-te de solitudinea propriei cabane.

Ești o fire spontană: o excursie cu mașină în California

Hit the road, Jack! Dacă ești o fire liberă și plină de imaginație, atunci cel mai potrivit pentru tine ar fi să îți strângi o gașcă de prieteni apropiați și să mergeți cu mașina într-o excursie de-a lungul coastei Californiei. Deja crezi că cel mai bine este să trăiești clipa și să mergi oriunde te poartă viața, așa că nu ezita să faci tot ce îți trece prin cap în această excursie. Începe în San Diego și urmează autostrada Pacific Coast, unul dintre cele mai populare drumuri din lume.

Ești mereu plină de energie: Buenos Aires, Argentina

Datorită atmosferei antrenante a locului, nu vei avea timp de odihnă. Prietenii spun mereu despre tine că ai un nivel neobișnuit de ridicat de energie și este adevărat pentru că, dacă nu faci mereu ceva, îți vine să înnebunești. Buenos Aires este plin de acțiune, exact așa cum îți dorești. De la arhitectura splendidă, colorata artă stradală, atracțiile culturale, până la faimoasa viață de noapte, nu vei avea niciun moment de plictiseală în acest oraș. De aceea, Buenos Aires urcă în topurile celor mai populare destinații de călătorie.

Citește și:
7 plaje mai puțin cunoscute din lume unde trebuie neapărat să ajungi

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din turism