Cele 15 minute ale lui D., de Alex. Leo Serban

Eu stiu vreo doua: „cele 15 minute de celebritate“ brevetate de Warhol („In viitor, toata lumea va fi celebra timp de 15 minute“, a spus el; si este: uitati-va – dar mai bine nu – la Iarta-ma!, Surprize, surprize, Din dragoste, Babilonia s.a.m.d.) si cele 15 minute In capul lui John Malkovich, din filmul cu acelasi nume al lui Spike Jonze.

Cele 15 minute ale lui D., de Alex. Leo Serban

Eu am avut parte de ele intr-un mod atit de neobisnuit (pentru mine) incit nu pot rezista sa va povestesc:

Eram in buna companie, cu o sticla de sampanie, si D. imi spune: „E un proiect misto al lui DJ Tom (Wilson), se cheama «DJ Democracy»… Ideea e ca poti pune ce muzica vrei timp de 15 minute…“ „Unde?“, zic eu. „La Amsterdam Cafe.“ „Cind?“ „Joia.“ „Cum?“ „Vii cu CD-urile de-a­casa, te pui la pupitru si-i dai drumul… Te-nvata Tom cum…“ „Cool!“

Trebuie sa va spun ca sint persoana cea mai atehnica pe care-o cunosc. Dati-mi pe mina orice obiect electronic si-n secunda urmatoare nu mai merge. Nu-l mai aveti – sau il aveti defect. Asa cum unii repara orice, eu stric orice. Imi place sa „butonez“ – de mic mi-a placut –, doar ca la mine asta seamana mai mult cu o alchimie: habar n-am ce trebuie facut, stiu doar ce trebuie desfacut – si-asa si ramine… „Nu-ti fa proble­me“, a-ncercat sa ma incurajeze D., „nimeni nu stie sa faca pe DJ-ul la «DJ Democracy»…“

Prima surpriza: ajung – primul – la „Amsterdam“, ii spun lui Tom cit sint de neindeminatic, el ma asigura ca nu-i nici o problema – „nimeni nu stie…“ etc. Dupa care vad „desfasuratorul“. (Asta ar fi trebuit sa fie un semn bun – incepea cu „des“…!) Toti DJ-ii anuntati au (pre)nume sau porecle simpatice – „DJ Sinziana“, „DJ Titi“, „DJ Tuning Boy“… Ba, e si unul „DJ Vexatu Vexx“! Eu – colo sus pe desfasurator, cu ditamai numele meu intreg. (Imi zic: nu e bine, trebuia ceva mai friendly, data viitoare voi fi „Sheratu Sher“!)

Si-i dau drumul la muzica: doua piese James, doua David Byrne. La prima sint asistat de DJ Tom – la urmatoarele ma descurc, miraculos, singur! Si, sub ochii mei, lumea chiar danseaza!! Tom ma bate pe umar, „You’re a natural, cum se spune asta pe romaneste?“ Cine mai stie?

Stiu doar un lucru: ca, desi nu mi-am dorit niciodata sa fiu un performer, a fi DJ e o satisfactie colosala! Ai un feed-back imediat, si senzatia e super. Va puteti convinge, lasind la o parte timiditatea si mergind la „DJ Democracy“ sa puneti muzica. Satisfaction guaranteed!

Articol publicat in ELLE Septembrie 2003
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle