Ce poți face dacă tu ești nefericită în relație, în timp ce iubitul tău se simte minunat

Probabil e obositor să tot vorbiți despre relația voastră, atunci când partenerul tău nu vede care e problema.

Ce poți face dacă tu ești nefericită în relație, în timp ce iubitul tău se simte minunat

Ești nefericită în relație și tot speri ca partenerul tău să observe asta și să încerce să rezolve problema? Probabil vrei ca partenerul tău să se schimbe și te frustrează să vezi că el nu vrea. Aici începe munca, de fapt!

Atunci când nu te simți bine într-o relație și te confrunți cu anumite probleme, consieri că partenerul tău ar trebui să coopereze de îndată și să îmbunătățească lucrurile. Surpriză, asta nu e neapărat necesar!

Imaginează-ți că simți că relația ta începe să nu mai meargă tocmai bine. Încerci să vorbești cu iubitul/soțul despre asta, dar el nu înțelege ce te deranjează. El consideră că totul este în regulă. El nu vede aceleași probleme în relația voastră pe care le vezi și tu.

Ți-e imposibil să înțelegi cum de nu vede problemele și nu știi cum ai putea rezolva asta, fără ajutorul lui.

Dacă este ceva ce te deranjează la relația ta, iar partenerul tău nu vede problema, cine are o problemă în cazul ăsta?
Dacă ai identificat sursa nefericirii tale, i-o comunici iubitului sau soțului, iar lui nu i se pare o problemă, înseamnă că vina s-ar putea să îți aparțină ție. Pentru că el nu face ceva ce ai vrea sau face ceva ce tu nu vrei… asta înseamnă că vrei să îl schimbi.

Iată trei metode prin care să rezolvi problemele din relația ta care te fac nefericită:

Schimbă acest lucru

Poți schimba situația. O modalitate prin care o poți schimba ar fi să găsești o cale mai bună prin care să îi explici partenerului tău. Poate că nu i-ai spus de suficiente ori sau nu i-ai explicat pe înțelesul lui.

O altă alternativă este să te schimbi pe tine vizavi de situația dată. În loc să învinuiești și să te plângi, ai putea fi mai înțelegătoare și să asculți cu mai multă atenție perspectiva lui. Poate nu ești în totalitate de acord cu el, dar simplul fapt că încerci să îl înțelegi și pe el este un exercițiu de mare ajutor.

Acceptă

Uneori, când partenerul tău face un anumit lucru care te enervează, acesta nu îți dă pace și nu te lasă noaptea să adormi. De fapt, nu sunt probleme reale, doar mărunțișuri. Când începi să gândești la rece, îți dai seama că ai sute de motive pentru care îl iubești și unul singur pentru care vrei să îl schimbi. Atunci când reușești să accepți și să fii mai indulgentă, problema dispare. Trebuie doar să decizi că aceasta este o problema care nu te va mai deranja de acum înainte.

Renunță

Soluția finală este să renunți. Dacă partenerul tău nu are de gând să se schimbe, iar tu simți că nu poți trăi cu acest lucru, ar trebui să iei în considerare o despărțire. Totuși, ține minte că asta e o soluție finală, când ai încercat să rezolvi problema în multe alte moduri și nu ai reușit. Fii sigură că asta este ceea ce te va face să îți recapeți fericirea.

Text: Amy Abaluta
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle