Când vor avea loc festivalurile Untold și Neversea? Precizările lui Florin Cîțu

Untold și Neversea, precum și alte mari evenimente cu public, ar putea avea loc în condiții de siguranță în această vară, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Când vor avea loc festivalurile Untold și Neversea? Precizările lui Florin Cîțu

Untold și Neversea, precum și alte festivaluri care adună la un loc mii de oameni, ar putea avea loc în această vară în condiții de siguranță, a afirmat premierul Florin Cîțu. Acesta a vorbit despre relaxarea restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus și despre evenimentele de care ne vom putea bucura în acest context.

Momentan, Cîțu a anunțat deja o etapă de relaxare care va debuta pe 1 iunie, iar despre relaxări mai ample, a declarat acesta, va putea fi vorba în jurul datei de 1 august, atunci când vor putea reveni și evenimentele cu public numeros. Premierul a susținut pe 6 mai o conferință de presă în cadrul căreia a făcut precizări în ceea ce privește condițiile în care vor avea loc relaxările restricțiilor.

„Eu așa sper și așa vreau, dar nu cred că pot să aibă loc de la 1 iunie. Putem să vorbim de o fază ulterioară. Eu cred că, atunci când vorbim de aceste evenimente mari, va trebui să ne gândim că nu se vor întâmpla de la 1 iunie, ele vor avea loc mai aproape de 1 august sau după 1 august”, a declarat Florin Cîțu.

Așadar, evenimentele precum Untold și Neversea nu vor reveni în prima etapă a relaxărilor, care va aduce mai degrabă privilegii celor vaccinați (scutirea de la purtarea măștii în aer liber, mai ales pe litoral și la munte, unde este posibilă distanțarea fizică etc.), ci în o a doua etapă a relaxărilor, când premierul speră că se va atinge un procent semnificativ de persoane vaccinate.

CONȚINUT VIDEO ELLE

„Am înțeles cu toții că, pentru a avea un sezon de succes în România, pe litoral, trebuie să lucrăm împreună. Am vorbit despre propunerile pentru Comitetul Interministerial de mâine, din partea industriei am primit propuneri și soluții foarte bune și promisiunea mea este că vom avea aceste soluții la timp aprobate ca să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare și a doua etapă de la 1 august.”, a mai declarat Cîțu.

Citește și:
Filme și seriale noi de văzut în luna mai pe Netflix

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video