5 lucruri mai puțin obișnuite despre cum reacționăm atunci când ne îndrăgostim

Iată cum reacționează corpul și mintea noastră atunci când simțim... iubire.

5 lucruri mai puțin obișnuite despre cum reacționăm atunci când ne îndrăgostim

Pentru că zilele acestea se vorbește foarte mult despre iubire și despre a fi îndrăgostit, ne-am gândit să trecem în revistă câteva lucruri destul de curioase care ni se întâmplă atunci când simțim dragoste pentru o altă persoană, pe care suntem sigure că îți doreai să le afli.

Așadar, poate te va surprinde, însă află că, atunci când ești îndrăgostită…

… ești mai fericită (aparent) fără motiv


Știi sentimentul acela de euforie care te cuprinde în primele zile sau săptămâni de la începutul unei noi relații, nu? Ei bine, acest lucru se întâmplă datorită dopaminei, un neurotransmițător foarte puternic, care inundă creierul și te face să te simți extrem de fericită – efectul este similar cu cel al drogurilor și îți induce o stare incredibil de bună.

… simți mai puțină durere

Un studiu întocmit recent a arătat că persoanele care priveau o fotografie cu cineva drag în timpul unui exercițiu care le provocă durere au putut rezista mult mai bine decât cele cărora le erau arătate imagini aleatorii, care să le distragă atenția. Acest lucru se întâmplă tot datorită substanțelor secretate în creier.

… ți se înroșesc obrajii

Când vezi persoana care îți este dragă, un văl de adrenalină îți străbate corpul și te va face să nu mai ai nevoie de blush. Hormonul acesta îți face vasele de sânge să se dilate și deci să îmbunătățească considerabil fluxul sângelui în corp, inclusiv în… obraji.

… inima ta este mai protejată de afecțiuni

Da! Este adevărat, deși greu de crezut. Un studiu a demonstrat că oamenii căsătoriți din cadrul experimentului aveau mult mai puține șanse decât oamenii singuri să facă un atac de corp, indiferent de vârstă lor. Cu toate acestea, oamenii căsătoriți aveau și mult mai puține obiceiuri nesănătoase.

… simți furnicături în tot corpul

Furnicăturile și senzația de fluturași în stomac (știi despre ce vorbim) sunt cauzate de adrenalină și norepinefrină, hormoni ai plăcerii. Într-un studiu recent, peste 700 de oameni au fost rugați să coloreze părțile corpului în care simțeau furnicături atunci când priveau imagini legate de iubire și cei mai mulți au colorat întregul corp.

Citeste si:
Ce lucruri sa eviti atunci cand simti ca te-ai indragostit

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle