10 destinații inedite din România, pe care chiar merită să le vizitezi

Află care sunt câteva dintre locurile cu adevărat speciale din țara noastră, destinații inedite din România, care sunt recunoscute și la nivel internațional.

Putem folosi această perioadă de restricții și ca să descoperim destinații inedite din România, cărora poate nu le-am acordat atenție până acum. România este o țară care ascunde multe locuri speciale și niciodată nu este prea târziu să le descoperi! Am ales să vă prezentăm câteva dintre cele mai frumoase destinații inedite, una mai specială decât cealaltă, și vă încurajăm să sprijiniți turismul local în această perioadă.

Iată care sunt cele 10 destinații inedite, locuri de vis, care te vor face să îndrăgești mult mai mult meleagurile pe care ai crescut.

Lacul Sfânta Ana, Harghita

Lacul Sfânta Ana este o rezervație naturală legată printr-o potecă turistică de Băile Tușnad din Județul Harghita și este singurul lac vulcanic din România, format pe fundul craterului. Acesta are o formă aproape circulară, înconjurată de o vegetație bogată, care oferă o priveliște de-a dreptul specială și care o face să fie una dintre acele destinații inedite pe care nu trebuie să le excluzi din traseele tale. De asemenea, este curios faptul că, deși lacul nu este aprovizionat de nici un izvor, ci doar de precipitații, nivelul apei nu scade niciodată. În ce privește numele lacului, legenda spune că ar fi venit de la o tânără fată, Ana, care a fost forțată de părinți să se căsătorească cu un bărbat pe care nu-l iubea, iar de supărare s-ar fi aruncat în lac.

Râpa Roșie, Sebeș

Râpa Roșie este o rezervație geologică și floristică considerată monument natural din orașul Sebeș. Precum indică și numele său, este vorba despre o râpă care cuprinde o formațiune geologică de-a dreputul inedită, rocile find formate dintr-un amestec de argilă roșie. Peisajul este pitoresc, iar locația este perfectă pentru o drumeție – și, evident, și pentru câteva imagini numai bune de pus pe Instagram.

Mănăstirea Dragomirna, Suceava

Mănăstirea Dragomirna a fost construită de Anastasie Crimca al Moldovei, în anul 1602. Aceasta se află în satul Mitocu Dragomirnei, din judeţul Suceava. Domeniul este format din Biserica Pogorârea Sfântului Duh, Paraclisul Sfântul Nicolae, Egumenia, Trapeza şi Zidul de incintă. Biserica Pogorârea Sfântului Duh este considerată ca fiind cea mai înaltă și îngustă biserică din țară, cu o lungime de 35 de metri, o lățime de 9.5 metri și o înălțime de 42 de metri. Ce este, însă, impresionant la acest lăcaș este forma unică, volumul, dar și împrejurimile gândite pentru a-l fortifica. O să-ți placă și o să înțelegi, odată ajunsă acolo, de ce îți recomandăm acest loc printre aceste destinații inedite din România.

Cascada Bigăr, Caraș-Severin

Aflată în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița din județul Caraș-Severin, Cascasa Bigăr este una dintre cele mai speciale destinații inedite din țară și considerată una dintre minunile naturale din România. Cascada se află pe primul loc din clasamentul World Geography, drept cea mai frumoasă cascadă unică din lume. Accesul printr-un traseu turistic la cascadă a fost un proiect inițiat de Coca-Cola HBC Timișoara, iar cascada a fost deschisă publicului în anul 2017. Aspectul cascadei este unul de basm și te trimite direct cu gândul la un tărâm de basm.

Cazanele Dunării, Mehedinți

Cazanale Dunării sunt o porțiune din fluviu la intersectarea cu Muntii Carpati din zona Dubova, cea care face separarea dintre granița României și cea a Serbiei. Pe lângă faptul că peisajul apei printre munți este superb, ai de văzut și de admirat și chipul lui Decebal, sculptat în stâncă. Mai mult, zona este și plină de atracții turistice, dar și de oportunități de activități de agrement precum plimbări cu barca, excursii de vizitat peșterile și grotele locale, dar și pescuitul sau drumețiile.

Șinca Veche, Brașov

Șinca Veche este destinația potrivită pentru cei care caută o drumeție ușoară, dar plină de mister. Situată în comuna Șinca, la doar 45 de kilometri de Brașov, Șinca Veche este un lăcaș de cult, cu o biserică ascunsă, săpată în piatră. Accesul la lăcaș se face printr-o pădure, iar apoi printr-un tunel. De asemenea, în biserică există și Templul Dorințelor, iar legenda spune că acolo ar fi avut loc fenomene paranormale și că locul ar fi dat viziuni celor ce o vizitează. Locul este încărcat cu o energie neobișnuit de specială și-ți oferă o senzație de liniște și reculegere.

Vezi o lista cu rezervatii naturale din Romania unde te poti bucura de natura!

Peștera Polovragi, Gorj

Peștera Polovragi se află în Munții Căpățânii, pe malul Oltețului, iar accesul se face prin Cheile Oltețului. Se spune că în această peșteră ar fi locuit Zamolxis, sfătuitorul și îndrumătorul geto-dacilor. Mai mult, sătenii susțin că peștera ar fi fost folosită drept tunel prentru a face legătura dintre Cheile Oltețului și cetatea Sarmizegetusa. Legenda mai spune și că peștera ar ascunde o comoară, iar toți cei care au pornit în căutarea sa au avut de-a face cu blestemul lui Zamolxis și au rămas blocați în peșteră.

Trovanții, Costești

Trovant înseamnă în română „nisip cimentat”, iar Trovanții sunt niște formațiuni de gresie și nisip, cu aspect de stalactite sau stalagmite. Aceste minuni geologice se datorează prezenței de apă calcaroasă din zonă și sunt cunoscute și ca fiind niște „pietre vii”. Rezervația naturală se află la 15 kilometri de Horezu, pe DN 67, și este singurul loc din Europa în care se pot găsi aceste pietre.

Poiana Narciselor, Dumbrava Vadului

Poiana Narciselor face parte din Rezervaţia Naturală Dumbrava Vadului, situată în județul Brașov. Rezervația protejată este cea mai mare din Europa, întinzându-se pe o suprafată de 400 de hectare. Florile înfloresc în fiecare an, în luna mai, iar culegerea lor este interzisă. Poiana este însă una spectaculos de frumoasă pentru iubitorii de flori și, de asemenea, este și un loc relaxant de plimbare sau chiar priveliștea perfectă de care să te bucuri la un picnic.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Munții Retezat, Hunedoara

Munții Retezat fac parte din lanțul muntos al Carpaților Meridionali, fiind unii dintre cei mai înalți munți din țara noastră. Vârful cel mai înalt se numește Peleaga, cu o atitudine de 2509 metri. În împrejurimile lor se află și o multitudine de lacuri și două râuri importante, Râul Mare și Jiul de Vest, fiecare cot al lor abundând în destinații inedite pentru o plimbare. De asemenea, în Munții Retezat se află și Parcul Natural Retezat, destinația perfectă pentru deconectarea de la cotidian și pentru niște drumeții de neuitat!

Dacă ajungi în Munții Retezat, nu rata Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din țara noastră

Dacă plănuiești o escapadă cu cortul, îți spunem ce lucruri sunt necesare când mergi la camping cu cortul și cum alegi cortul pentru camping.

Cheile Grădiștei – unde se află și ce activități poți face. Obiective turistice în zonă

Citește și:
Filmele cu tematică LGBT pe care trebuie să le urmărești în 2020

Text: Alexandra Dima
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video