OFICIAL: În ce condiții se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele?

Se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele, în vreme ce barurile și cluburile rămân închise. Raed Arafat a comunicat noile decizii ale Comitetului pentru Situații de Urgență.

OFICIAL: În ce condiții se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele?

Se redeschid restaurantele, teatrele și sălile de cinema, a decis Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care a hotărât, de asemenea, că se menține starea de alertă, care va putea înlesni luarea unor măsuri care să încerce limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus.

Astfel, decizia anunțată marți, pe 13 octombrie, de secretarul de stat Raed Arafat arată că se redeschid restaurantele, cinematografele și teatrele, doar în anumite condiții. Astfel, acestea pot funcționa în spațiile interioare în doar două scenarii. Cele trei tipuri de localuri vor funcționa la o capacitate de 50% în zonele în care incidența noilor infectări cu coronavirus ajunge până la 1,5 cazuri la mia de locuitori. Acolo unde incidența se află între 1,5 și 3 cazuri la mia de locuitori, restaurantele, cinematografele și teatrele se redeschid, însă vor funcționa la o capacitate de 30%. De asemenea, în acest caz, programul va fi limitat până la ora 23.00. Localurile din zonele mai puternic afectate de epidemie, adică acolo unde incidența trece de 3 la mie, rămân închise.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat a declarat într-o conferință de presă că restaurantele se redeschid și vor funcționa în baza unor decizii privind incidența cazurilor de Covid-19 sub 3 la mia de locuitori, emise de Comitetele Județene pentru Situații de Urgență.

Decizia Comitetului Național vine după ce închiderea restaurantelor și a cinematografelor și teatrelor a creat rumoare și, izolat, și proteste. Vineri, premierul Ludovic Orban s-a întâlnit cu reprezentanții domeniului HoReCa, care au argumentat că afacerile lor vor falimenta în aceste condiții, lăsând fără locuri de muncă aproximativ 100.000 de angajați.

Conform aceleiași decizii, se redeschid și cazinourile, urmând aceleași reguli, însă barurile, cluburile și discotecile vor rămâne în continuare închise. În schimb, terasele rămân deschise în aceleași condiții ca și până acum – mesele trebuie să fie la cel puțin doi metri distanță, iar la o masă pot sta cel mult 6 persoane. Evenimentele private, precum nunțile sau botezurile, sunt interzise.

CONȚINUT VIDEO ELLE

În localitățile în care incidența este mai mare de 3 la mie, restaurantele din hoteluri și pensiuni rămân deschise doar pentru persoanele cazate în respectivele unități.

Citește și:
Problemele auditive, un simptom mai puțin comun al infectării cu coronavirus

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video