De la 1 iunie se deschid plajele. Ce condiții TREBUIE respectate

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat că după data de 1 iunie se vor deschide plajele, dar cu respectarea unor anumite condiții.

De la 1 iunie se deschid plajele. Ce condiții TREBUIE respectate

Premierul Ludovic Orban a anunțat că de la 1 iunie vor intra în vigoare noi măsuri de relaxare. Astfel că, terasele se vor redeschide, vor fi ridicate interdicțiile de deplasare a persoanelor în afara localităților și a zonelor metropolitane și va fi permis accesul la plajă.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a explicat care sunt condițiile pentru deschiderea plajelor. Acesta a afirmat că plaja se va face numai pe șezlong, între șezlonguri trebuie păstrată o distanță de cel puțin doi metri, iar intrarea și ieșirea de pe plajă se va face organizat, pentru a evita aglomerarea.

„Se revine la circulația liberă a persoanelor în interiorul României. Hotelurile sunt deschise, terasele sunt deschise, plajele sunt deschise, evident trebuie să respectăm niște reguli și la plajă, doi metri între șezlonguri, plajă numai pe șezlong, tocmai pentru a nu se înghesui lumea, reguli și la ieșire și la intrare, astfel încât să nu se creeze busculade pe plajă. Cred că este un prim pas spre normalitate”, a declarat Virgil Popescu, într-un interviu acordat pentru B1TV.

Chiar dacă terasele se vor redeschide de la 1 iunie, restaurantele din incinta hotelurilor vor rămâne închise, cel puțin până la 15 iunie, spune ministrul Economiei.

„Restaurantele din hoteluri nu se vor redeschide deocamdată. O să discutăm o nouă evaluare în data de 15 iunie și, dacă epidemiologii vor spune acest lucru, sigur vom deschide și restaurantele. Nu am pus nicio restricție pentru hoteluri, ele au fost deschise. Nu avem nicio restricție referitoare la capacitatea de cazare”, a explicat Virgil Popescu.

În cazul în care administratorii de plaje și patronii teraselor nu respectă regulile impuse de autorități, aceștia vor putea fi sancționați.

CONȚINUT VIDEO ELLE

„Cei care administrează plajele trebuie să se asigure că sezlongurile sunt la distanță corespunzătoare. Proprietarii de terase trebuie să se asigure să nu servească clienții decât dacă respectă condițiile. Sunt convins că la nevoie și ANPC-ul este pregătit și ITM-ul e pregătită și poliția e pregătită, eu sper să nu fie cazul”, a concluzionat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Citește și:
De la 1 iunie avem voie să participăm la concerte în aer liber, însă în ANUMITE condiții

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video