Aceasta este ordinea în care apar simptomele Covid-19

Un grup de cercetători americani a descoperit care ar putea fi posibila ordine în care se manifestă simptomele Covid-19.

Aceasta este ordinea în care apar simptomele Covid-19

Simptomele Covid-19 sunt binecunoscute, dar unele dintre acestea sunt aceleași cu cele ale gripei sau ale unei simple răceli, ceea ce i-ar putea induce pe mulți în eroare la început. Cercetătorii din cadrul Universității California de Sud au identificat însă o posibilă ordine a manifestării simptomelor Covid-19, ceea ce i-ar ajuta pe cei bolnavi să realizeze mai repede că au contractat boala.

Potrivit cercetătorilor, ordinea simptomelor Covid-19 este următoarea: febră, tuse, dureri musculare, amețeală, stare de greață și diaree. Peter Kuhn, profesor de medicină, inginerie biomedicală și inginerie aerospațială și mecanică în cadrul Universității California de Sud, a declarat că „această ordine este deosebit de importantă în cazul în care avem de-a face cu cicluri suprapuse de boli precum gripa, care coincid cu infecțiile cu Covid-19. Medicii pot determina ce măsuri trebuie luate pentru îngrijirea pacientului și pot preveni agravarea stării acestuia”.

Febra și tusea nu sunt niște simptome specifice doar Covid-19, ci ele apar la foarte multe boli respiratorii, precum sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și sindromul respirator acut sever (SARS). Ce diferențiază Covid-19 de acestea sunt simptomele care apar la nivelul tractului gastrointestinal inferior și superior. Joseph Larsen, autorul principal al acestui studiu, a declarat că „identificarea mai rapidă a pacienților ar putea reduce timpul de spitalizare”.

CONȚINUT VIDEO ELLE

România a trecut de pragul de 70.000 de cazuri de pacienți infectați cu noul coronavirus. 32.587 pacienți au fost declarați vindecați și 7.981 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În total, în România au murit 2.991 de persoane infectate cu coronavirus. În urma testelor efectuate la nivel național, duminică, 16 august, au fost înregistrate la ora 13:00 1.087 noi cazuri. Județele cu cel mai mare număr de cazuri sunt Municipiul București, Prahova, Argeș, Brașov și Bihor.

Citește și:
Raed Arafat, atac dur la adresa celor care nu respectă regulile de distanțare socială: „Impactul lor va fi asupra vieții celorlalți'

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video