Givenchy are un nou director de creație

Matthew M. Williams, fondatorul brand-ului de streetwear 1017 ALYX 9SM, este succesorul lui Clare Waight Keller și al șaptelea couturier al casei deținute de grupul LVMH.

Givenchy are un nou director de creație

Givenchy a anunțat ieri că designer-ul Matthew M. Williams, 34 de ani, va fi noul director de creație al casei, primul său rol major în industrie. El îi succede lui Clare Waight Keller, după plecarea acesteia în aprilie și își va prezenta prima colecție anul acesta în octombrie la Paris.

Astăzi, 16 iunie, este prima sa zi oficială în calitate de director de creație al brand-ului. Givenchy a explicat că lui Williams îi vor reveni de acum încolo „toate responsabilitățile creative”, atât pentru colecțiile de womenswear, cât și de menswear. El va continua să conducă Alyx independent.

Într-o declarație, designer-ul a spus: „Sunt extrem de onorat să mă alătur casei Givenchy. Poziția unică a casei și aura sa atemporală o transformă într-un simbol de necontestat, iar eu aștept cu nerăbdare să lucrez împreună cu atelierele și echipele sale, pentru a o ghida către o nouă eră bazată pe modernitate și incluziune.”

„Sunt recunoscător grupului LVMH pentru că a avut încredere în mine și că mi-a oferit ocazia de a-mi îndeplini visul de o viață. În aceste vremuri fără precedent pentru lume, vreau să transmit, împreună cu comunitatea mea și cu colegii mei, un mesaj de speranță, prin intenția mea de a contribui la o schimbare pozitivă.”

Anunțul oficial a fost făcut de Givenchy pe pagina sa oficială de Instagram printr-un mesaj vocal al designer-ului însuși. Acesta a confirmat că nouă poziție deținută este un „vis de o viață”, adăugând în același timp că este „de-a dreptul suprarealist” că s-a întâmplat, dar și „dulce-amar” din cauza provocărilor actuale la care este supusă industria modei.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Sidney Toledano, președinte și director executiv al LVMH Fashion Group, a adăugat într-o declarație: „Sunt foarte fericit că Matthew M. Williams se alătură grupului LVMH. De când a participat la LVMH Prize, am avut plăcerea să-i urmărim evoluția care l-a ajutat să se transforme în marele talent care este astăzi. Cred că viziunea sa unică despre modernitate va fi o ocazie excelentă pentru Givenchy de a deschide un nou capitol cu forță și succes.”

Citește și:
Ce să NU porți niciodată la birou

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video