Wagner Arte Frumoase si Povesti lanseaza noua colectie “Photophore”

In luna mai 2011, Atelierul de creatie Wagner lanseaza o colectie de obiecte unicat – corpuri de iluminat din portelan pictat manual.

Wagner Arte Frumoase si Povesti lanseaza noua colectie “Photophore”

Noua colectie intitulata “Photophore – lumina din portelan” este semnata de Ana Wagner, co-fondator al marcii “Wagner Arte Frumoase si Povesti”. Lampile- fantezie, dispuse in forme insolite, compun colectia “Photophore”.

Expozitia contine 16 piese. Fiecare dintre ele este un unicat pictat si asamblat manual.

Conceptul inedit al pieselor de iluminat se bazeaza pe transformarea sensului obiectelor. Ceainicul, carafa, supiera sau cescuta din portelan fin decorat cu povesti si peisaje din lumea fantastica a Anei Wagner au devenit veioza, lampadar sau tablou care emana lumina prin intermediul portelanului translucid.

Aceasta calitate spectaculoasa a portelanului a stirnit imaginatia artistei care a transformat orice piesa din portelan de pe masa sa de lucru in obiect datator de lumina, obiect fotofor.

Ritmurile, asocierile de materiale nobile (portelanul, alama, esenta de lemn exotic, dantele flamande) si armoniile obtinute in urma acestui joc cu formele decorate minutios ridica piesele de iluminat din portelan la rangul unor adevarate lucrari de arta.

Portelanul cu povesti este, ca de obicei, vedeta unei colectii Wagner, dar de data aceasta el dobindeste sensuri noi, iesite din tipare.

“Spiritul ludic m-a facut sa creez, poate, cea mai surprinzatoare expozitie personala de pina acum. Am fost atrasa de lumina ce transpare prin portelanul decorat si, datorita ei, desenele si povestile mele capata un alt aer, parca de mister. Este ceva nou pentru mine. Jocul cu tot soiul de forme si materiale fine mi-a facut o imensa bucurie pe care sper ca publicul sa o simta in lucrarile mele. Asteptam cu nerabdare sa le dezvaluim vizitatorilor noile creatii.“ spune Ana Wagner

Colectia va putea fi vizitata in perioada 27 Mai – 1 Iunie in lounge-ul hotelului Intercontinental etajul 21, mai apoi regasindu-se in locatiile Wagner in bdul Carol 39 Magazin Wagner Arte (zona Armeneasca) si Maison de la Porcelaine din str. Dr. Staicovici 19 (Cotroceni), dar si pe site-ul www.wagnerarte.ro

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din elle decoration