(P) Cum alegi canapeaua în funcție de configurația livingului

Materialul, forma și dimensiunea canapelei sunt importante, insă canapeaua trebuie să vibreze cu stilul casei, pentru a se integra perfect în configurația livingului și pentru a completa orice element de design deja existent. 

(P)  Cum alegi canapeaua în funcție de configurația livingului

Nu toate camerele de zi sunt create egale. Există o varietate mai mare ca niciodată pentru spațiile în care trăim împreună cu familia. O casă amenajată în stilul industrial ar putea avea țevi expuse și stâlpi care blochează mobilierul. Alte case pot avea camere uriașe de amenajat, cu spații deschise. Găsirea unei canapele care să se potrivească formei și spațiului tău este esențială. 

O canapea nu trebuie să depășească niciodată un perete existent sau să fie așezată într-un spațiu deschis, fără niciun element de care să se lege. În schimb, o canapea secțională este excelentă pentru o cameră cu mult open space, deoarece poate ajuta la formarea și separarea spațiului. 

O canapea nu trebuie să blocheze caracteristici arhitecturale, cum ar fi ferestrele, șemineele sau glasvandurile. Va trebui să găsești o soluție pentru canapea, astfel încât aceste detalii preexistente să fie încadrate perfect. 

Dimensiunea este unul dintre cele mai importante considerente atunci când alegi canapeaua pentru livingul tău. Până la urmă, dacă o canapea nu se potrivește cu camera de zi, atunci care mai este rostul ei?

Regula generală este ca o canapea să aibă 152 cm lungime, 91 cm lățime, 102 cm adâncime și un șezut de aproximativ 48 cm. Dacă vorbim despre o canapea extensibilă, trebuie să ai în vedere o lungime între 152 și 229 de cm pentru un confort suficient atunci când vrei să te întinzi sau chiar să dormi. 

Dacă ți se pare greu să reții dimensiunile de mai sus, atunci te poți ghida după regula 3:2. Asta înseamnă că o canapea ar trebui să aibă două treimi din dimensiunea camerei. Dacă dorești să adaugi o măsuță de cafea, aceasta ar trebui să aibă aproximativ două treimi din dimensiunea canapelei (dacă nu are șezlong) sau de o treime (dacă are șezlong). 

Alegerea canapelei perfecte pentru configurația livingului tău este o modalitate excelentă de a stăpâni atmosfera din zona respectivă. 

Pentru un spațiu mic: este esențial să maximizezi fluxul de spațiu. Alege o canapea confortabilă de două locuri, compactă. Majoritatea au perne foarte confortabile, așa că te vei simți minunat atunci când te vei relaxa în ea. 

Pentru un spațiu mare: poți alege chiar două canapele, așezate față în față.  O cameră de zi mai formală, echilibrată și potrivită pentru conversație poate fi perfectă în acest tip de amenajare, atât pentru relaxarea de zi cu zi, cat și pentru o întâlnire în care conversația va fi factorul principal. 

Pentru un spațiu dedicat familiei: ideală este canapeaua în formă de L, care poate fi foarte ușor configurată și reconfigurată, pentru a obține un design versatil. O altă opțiune recomandată este un set cu două și trei locuri. Acesta vor încadra perfect zona de living, și toți membrii familiei vor avea loc să se relaxeze. 

Pentru un spațiu casual, pregătit pentru petreceri: această abordare oferă camerei o atmosferă aerisită și dichisită. Dacă există destul spațiu, o canapea configurată în formă de U este o alegere modernă și confortabilă pentru oaspeții tăi. 

Atunci când alegi canapeaua, trebuie să iei considerare modul în care o vei folosi și trebuie să fii sincer în legătură cu asta. Vei putea astfel să te decizi atât asupra formei și dimensiunii, dar și materialului din care este realizată canapeaua. Chiar dacă ți se pare că ai găsit canapeaua perfectă, frumoasă și comodă, asigură-te că se încadrează în bugetul tău și in stilul de viață pe care îl adopți.

Sursa foto: vivre.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din elle decoration