O locuinta plina de culoare

Construita, amenajata, reamenajata si, in final, transformata intr-o locuinta plina de culoare. Destinul unei case din Bucuresti a fost schimbat fericit de intalnirea dintre o doamna cu gusturi rafinate si un arhitect talentat.

 

Dupa o viata petrecuta prin colturi exotice ale lumii, Wafa Awdi si-a dorit o casa in Bucuresti. Dupa saptamani de cautare a unui camin potrivit pentru familia sa, a gasit o vila recent construita in zona Pipera, care parea sa aiba potential. Cum a trait cea mai mare parte a vietii in Brazilia, proprietara isi dorea foarte multa lumina, spatii primitoare si o atmosfera moderna si vesela, bogata in culori. Din pacate, casa era deja compartimentata, desi nefinisata, si nu corespundea deloc gusturilor sale: lumina naturala blocata, spatiile fragmentate, zonele de acces incomode, toate aceste probleme se cereau rezolvate cu interventii majore, ra­dicale. Asa ca s-a apucat imediat de treaba.

In acest stadiu, in care incepuse deja lucrarile necesare, proiectul a fost preluat de biroul Creadecoration. Arhitectul Hamid Nicola Katrib, asistat de arh. Omid Ghannadi, a conceput noua compartimentare, finisajele, mobilierul realizat de comanda, sistemul de iluminat, baile, chiar si amenajarea gradinii. Lucrand, asa cum marturiseste din prima clipa, intr-o consultare permanenta cu proprietara, ale carui gusturi si preferinte s-au dovedit „impecabile. Este o doamna cu ochi pentru frumos si a fost o placere sa amenajam impreuna aceasta casa.”

Vila este astazi de nerecunoscut: i-a fost adaugat un etaj, fatada cu ferestre inguste a fost inlocuita cu deschideri vitrate ample, spre gradina, zona de zi e un urias open-space. Subsolul cuprinde, pe langa spatiile de depozitare si tehnice, o camera de joaca generoasa, destinata celor mici, iar in apropiere, camera bonei. Parterul are acum o intrare ampla, de unde se pot observa cele doua livinguri, sufrageria si bucataria ultramoderna; tot la acest nivel, se afla biroul si toaleta. Dintr-unul din livinguri se ajunge in sera, in fapt, un salon amenajat exo­tic, in centrul caruia un jacuzzi te indeamna la relaxare.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration