Lightplay și Brut Concept, la ELLE Decoration Designers Boutique

Lightplay și Brut Concept, la ELLE Decoration Designers Boutique

În perioada 23 octombrie – 13 noiembrie, noi designeri își aduc creațiile la ELLE Decoration Designers Boutique din București Mall. Adina Rusu, fondator Lightplay și Mihai Manda, fondator Brut Concept, vor veni cu obiecte de mobilier și decorațiuni inspirate din două culturi fascinante: japoneză și scandinavă.

Adina Rusu este architect și a dezvoltat o pasiune pentru arta origami, pornind de la un dinozaur stângaci din hârtie creat pentru fetițele sale. A studiat arta plierii hârtiei și creațiile artiștilor origami contemporani, lăsând în urmă tradiționalul mimetism și căutând întrebuințări practice străvechii arte japoneze. Caracterul jucăuș și creativitatea au dat naștere unei mici afacere cu abajururi geometrice din hârtie și polipropilenă, pliate manual în maniera origami, numită Lightplay.

Abajur de hârtie „SNOW”, de Lightplay

La confecționarea abajururilor „Lightplay” se folosesc doar materiale nepoluante, hârtia este biodegradabilă, reciclabilă și certificată FSC, ceea ce înseamnă că un organism independent verifică constant modul în care sunt exploatate pădurile.

Designul de decor „Lightplay” exploatează efectele spectaculoase care se obțin la trecerea luminii prin geometriile complicate și contrastul dintre obiectul aparent prețios și materialul natural utilizat – hârtia.

Deși aflat la început, proiectul „Lightplay” a reușit să se afirme pe piața din România. Primul succes a fost câștigarea unui premiu special pentru cel mai bun obiect de design în cadrul Galei Elle Decoration 2018.

„Lightplay” este expresia unei pasiuni, experiment, creativitate și o stare de bine, pe care vrem să o transmitem mai departe prin obiectele create”, completează Adina.

Mihai Manda este arhitect absolvent al Universității de Arhitectură „Ion Mincu”, influențat de design-ul scandinav, cel în care lemnul este un element predominant. Proiectele de design interior realizate au dus la dezvoltarea unei pasiuni pentru designul de mobilier, care a evoluat într-un atelier de creație, numit Brut Concept.

Demersul creativ al atelierului Brut Concept este obținerea unor obiecte definite prin autenticitate. În procesul realizării mobilierului, designerul asociază materiale contrastante, precum lemnul și metalul, urmărind să pună în valoare acele caracteristici ale materialelor care le conferă personalitate și unicitate.

Taburet „DICE”, de Brut Concept

Metalul și lemnul participă ca elemente antagonice la obținerea contrastului tactil și vizual, conferind astfel obiectelor o prezență puternică în spațiul interior.

Primul succes al atelierului Brut Concept a fost marcat prin participarea în cadrul expoziției BIFE-SIM , ediția 2013, în care taburetul „DICE” a făcut senzație, urmat de câștigarea premiilor la concursuri de design și participarea la diverse târguri internaționale și locale de mobilă și design.

Anul acesta, Biroul Cantilever, realizat de echipa Mihai-Bogdan Manda, Cosmin Cojocaru și Bogdan Vîjaica, a câștigat premiul pentru „Cel mai bun obiect de design al anului” în cadrul Galei Elle Decoration 2018.

ELLE Decoration Designers Boutique este un proiect care reunește sub aceeași umbrelă tot ce este mai bun în materie de design de produs și transformă București Mall într-un boutique de design și arte decorative. Pe parcursul a 6 luni, cu sprijinul ELLE Decoration și București Mall, Designers Boutique va deveni noua casă pentru cele mai inedite creații de design de interior 100 % românesc, pe care le poți cumpăra pentru a-ți înfrumuseța locuința și, de ce nu, viața.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din elle decoration